Elkezdődött az U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség és az IT Park Projekt közös szakmai gyakorlata

Összesen 17 informatikushallgató vesz részt a programban, amelynek része egy három hetes intenzív képzés, ezt követően pedig a programhoz csatlakozó udvarhelyi informatikai cégeknél gyakorlatoznak.

A több éve sikeresen működő Codespring Mentorprogram (edu.codespring.ro) csapatával közösen kidolgozott program több szempontból túlmutat a hagyományos szakmai gyakorlat ajánlatokon. Egy jól kidolgozott, az egyetemi tananyaggal összhangban lévő összetett program, amely tartalmaz képzést, szakmai gyakorlatot, illetve a diákok szakdolgozatait is mentorálják. Mindemellett ösztöndíjban részesülnek, közösségi programokat szerveznek számukra és egy diákkártya programot is elindítottak.

Sikerült együttműködési kapcsolatokat kialakítani a nagyobb egyetemi központokkal (BBTE, Sapientia, Kolozsvári és Temesvári Műszaki Egyetem), a programot eredményesen mutatták be több egyetemi fórumon, így meghirdetése után körülbelül ötven jelentkező volt. A felvételi folyamat lezárása után végül 17 diák fog az idén nyáron szakmai gyakorlatozni Székelyudvarhelyen, ami többszörös növekedést jelent ebből a szempontból az előző évekhez viszonyítva. Az egyetemista mentorprogramot a tagcégek finanszírozzák, erre a 2017-es évre összesen körülbelül 35000 lej áll majd rendelkezésre.