Aláírták a Magyar Kormány által biztosított támogatói szerződéseket

2017. március 15-én a székelyudvarhelyi városháza Szent István-termében került sor a Magyar Kormány által biztosított, oktatási intézményeknek helyt adó, egyházi tulajdonban lévő ingatlanok felújítását célzó támogatásokat rögzítő szerződések aláírására.

A Magyar Kormány részéről Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a kedvezményezettek részéről dr. Holló László, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsának az elnöke, Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, valamint Egyed Gábor máréfalvi római katolikus plébános látták el kézjegyükkel a szerződéseket.

A szerződések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 50 millió forinttal támogatja a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, 20 millió forinttal pedig a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium felújítási munkálatait. A Máréfalvi Római Katolikus Egyházközség a máréfalvi multifunkcionális közösségi terem felújítására 22 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

„Rajtatok múlik, hogy tovább viszitek-e a zászlót, a magyar és székely zászlót.” – hívta fel a jelenlévő fiataloknak a figyelmét Soltész Miklós államtitkár, amikor az aláírást követő ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy az a tény, hogy közel 170 évvel a magyar forradalom és szabadságharc kitörése után még magyarként itt vagyunk a Kárpá-medencében azoknak a hősöknek köszönhető, akik nem féltek felemelni a szabadság zászlaját. „Az Erdélyben működő egyházi iskolák támogatása kötelességünk, hiszen csak a keresztény szellemiség jegyében maradhatunk meg egységes nemzetnek Európában.” – zárta sorait az államtitkár.