Bemutatkoztak az inkubátorház operatív szakemberei

Január 19-én a Székelyudvarhelyi Városháza tanácstermében Fancsali Kálmán és Puskás Katalin, az inkubátorház működtetésére létrehozott fejlesztési társulás képviselői bemutatták az intézmény frissen vizsgázott jogtanácsosát és menedzserét.

Borbély Erika jogtanácsos a Babeș-Bolyai Tudományegyetem jogi karán végzett, eddig a magánszféra mellett a közigazgatásban is dolgozott. Ifj. Szakács Paál István, az újonnan kinevezett ügyvezető, tanulmányait ugyancsak a BBTE-n végezte, a közgazdaság kar vállalati pénzügy szakán, 2015-ig Kolozsváron élt, vállalkozásokat alapított és vezetett. Tervei szerint az inkubátorház az udvarhelyszéki kis- és középvállalkozásokat segítené, különös tekintettel a kezdő, fiatal vállalkozókra. Jogi és pályázati tanácsadás mellett képzéseket, konferenciákat, üzleti programokat, üzletember találkozókat szervezne, befektetőket vonzana a térségben, valamint az iskolákban népszerűsítené a vállalkozói életformát. Szakács Paál, elmondása szerint a központ működtetésére vonatkozó üzleti tervvel, valamint a segíteni kívánt ifjú vállalkozók kiválasztásához szükséges kritériumrendszer kidolgozásával kezdi munkáját.

A fejlesztési társulás képviselői elmondták, hogy a négy kezdő munkakörből egyelőre kettőt sikerült betölteni, mivel a gazdasági tanácsadó és a menedzserasszisztens állásokra jelentkezők közül senkinek sem sikerült a versenyvizsgája. Körülbelül három hétre van szükség ahhoz, hogy megszervezzék a második versenyvizsgát. Az inkubátorházhoz összesen 7-8 munkatársat alkalmaznak a jövőben.

Z. Nagy István