Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás városunkban

A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztálya és az RDE elkezdte a tavaszi takarítási munkálatokat a városban. Az elmúlt napokban általános takarítást végeztek a Városháza téren, a Kossuth Lajos utcában, a II. Rákóczi Ferenc utcában, a Tomcsa Sándor utcában, a következő napokon pedig befejezik a Bethlen Gábor, a Villanytelep, Tompa László utcák takarítását is. Amennyiben az időjárás engedi, a tervek szerint, március 15-ig befejezik a város főutcáinak a teljes megtakarítását. Első körben a szegélykő mellett lerakódott sarat szedik fel, és kézi sepregetéssel tisztítják meg az útszakaszokat, majd seprőgéppel is megtisztítják azokat. Szintén megkezdték a város köztereinek, illetve a zöldövezeteknek a takarítását. A szociális segélyben részesülők a közmunkaprogram részeként nekifogtak a Városi Park megtisztításának. Az általános takarítás részeként portalanítják az utcai bútorzatokat, így megtisztulnak a parkolásgátló oszlopok, az utcai szemetes kukák is. A Városgazdálkodási Osztály munkatársai a héten kezdték meg a köztéri fáknak a metszését és a rózsatövek kihantolását is.

Március 6-án kezdik meg a játszótereken a takarítási és karbantartási munkálatokat, hogy a gyerekeink biztonságos és rendezett környezetben játszhassanak. A közmunkaprogramban résztvevők végzik el a takarítási munkálatokat, míg a Városgazdálkodási Osztály munkatársai leellenőrzik a játszótereken található játékok állagát, elvégzik a szükséges javításokat, kitisztítják, és friss homokkal feltöltik a homokozókat.

A negyedekben is lesz takarítás

A tömbház negyedekben március 18. és március 30. közötti időszakban van ütemezve járdák és utak takarítása, portalanítása, az érintett szakaszokon forgalomkorlátozás és időszakos parkolási tilalom lesz érvényben, az ütemezésről a városháza értesítőt küld.  A Városgazdálkodási Osztály arra kéri a lakosságot, hogy az ütemezés szerinti időszakban járműveikkel ne parkoljanak a jelzett közterületeken, hagyják szabadon azokat. Az ott hagyott és a munkálatokat akadályozó járműveket a Helyi Rendőrség segítségével elszállítják. A takarítás utcánkénti ütemezését az érintett tömbházak bejáratainál is kifüggesztjük, illetve közzétesszük a városháza honlapján és a hivatalos Facebook oldalán is.

Tegyünk együtt környezetünk tisztaságáért

Mindannyiunk érdeke, hogy a városunk szép, rendezett és tiszta legyen, ezért kérjük a lakosságot, hogy a tavaszi nagytakarítás idejére a tömbházak, lakóházak körül végezzék el a lombtalanítást, a hozzájuk tartozó zöldövezetekben amennyiben tudják, szervezzék meg a takarítást. Az innen származó hulladékot helyezzék a szeméttárolók mellé, ahonnan a városháza lombtalanítási akció keretében elszállíttatja. Fontos, hogy a levágott ágak és gallyak ne keveredjenek a háztartási vegyes hulladékkal, hiszen azokat más-más gyűjtőkonténerben, más úton szállítják el. Ezért kérjük, hogy ne a szeméttel egy helyre, hanem a kukák mellé külön kupacba tegyék az ágakat, gazt és egyéb hasonló kerti hulladékot. Ezúton is köszönjük az együttműködést.

 

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Székelyudvarhely, 2017. március 2.