Kijavították a Bányai sporttermének vizesblokkját

A tervezett 42.000 lejes javítási költségek ellenére a teljes munkálat 32.500 lejből valósulhatott meg (TVA-val együtt), ez három egyenlő részre osztódik a kivitelező, a tervező és a működtető között.

A Nemzeti Beruházási Központ (CNI – Centrul Național de Investiții) finanszírozása által épülhetett meg a Bányai János Szakközépiskola sportterme, azonban amikor esedékessé vált az átvételi jegyzőkönyv aláírása, a helyszínen tartott átvételi szemle során kiderült, hogy a vizesblokk (zuhanyzóhelyiségek) területén, számtalan helyen beázások, a gipszkarton falak meghibásodásai akadályozták az átvétel megejtését.

A helyszínen tapasztaltak miatt az érintett tervező cég, a kivitelező cég és a működtető (Bányai János Szakközépiskola) arra a konszenzusra jutott, hogy az észlelt hibákat, hiányosságokat közösen vállalt költségteherrel javítják, pótolják.

Ez valóban megtörtént, a zuhanyzókat elválasztó falak szakszerűen, a mennyezetig vízálló burkolatot kaptak, az eddig mozgatható zuhanyrózsákat rögzített elemekre cserélték, a burkolatot javították, a zuhanyzók gombnyomással működő, időzített vízadagolással működhetnek.

A fentiek értelmében az építmény átvételi jegyzőkönyvét aláírhatják.

A tervezett 42.000 lejes javítási költségek ellenére a teljes munkálat 32.500 lejből valósulhatott meg (TVA-val együtt), ez a megállapodás értelmében három egyenlő részre osztódik a kivitelező, a tervező és a működtető között.