Közös stratégia mentén emelik a városházi alkalmazottak bérét a megyei jogú városok Hargita megyében

A közalkalmazottak egységes bérezéséről szóló törvény bevezetéséről és fenntartható alkalmazásáról tanácskoztak Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely polgármesterei 2017. július 25-én, Székelyudvarhelyen.

Ráduly Róbert Kálmán, Nagy Zoltán és Gálfi Árpád polgármesterek harmadik alkalommal gyűltek össze, hogy közös stratégia mentén alkalmazzák a közalkalmazottak egységes bérezéséről rendelkező törvényt. A városvezetők a tanácskozáson figyelembe vették a régió és az egyes települések gazdasági fejlettségét, de az emelésekkor fontos szempont lesz a hivatalnokok munkájának és felelősségének mértéke is.

A találkozón megegyeztek abban is, hogy az egységes bérezésről szóló törvényt 2017. szeptember elsejétől vezetik be mindhárom városban, ugyanakkor a hasonló munkakörökben hasonló nagyságrendű fizetések lesznek, figyelembe véve az egyes városok gazdasági lehetőségeit is.

A megyei jogú városok elöljárói szorgalmazzák, hogy az egyeztetéseket a meghatározott irányelvek mentén, kiterjesszék a többi Hargita megyei településre és a megyei önkormányzatra is a közös munka megerősítése érdekében.

 

 

Székelyudvarhely, 2017. július 25.