Lakossági fórum Bethlenfalván

Szeptember 11-én, kedden este a bethlenfalvi Kultúrotthonban a Kútmocsár dűlőt érintő zonális rendezési tervvel kapcsolatos lakossági fórumot tartott Gálfi Árpád polgármester és a városháza szakembercsapata. Albert Márton építész mutatta be az érdeklődőknek a Keresztvápa, Lakatos István, Kútmocsár utcákat, valamint az Árpád patakát érintő mintatervet.
 
A Mintaterv bemutatása egyben megbeszélés is volt az érintett telkek és házak tulajdonosaival, mely során értesülhettek az elképzelésekről és választ kaphattak kérdéseikre. A zonális rendezési terv lényege a jelenben mezőgazdasági hasznosítású területek lehetséges újraparcellázása, melynek során építkezésre alkalmas területek alakulnak ki. A terv tárgyalja az új utcahálózatot, a közművesítést, illetve a zöldövezeteket. A terv megtekinthető a Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai Igazgatóságán.
 
A mostani megbeszélés a terv véglegesítéséhez szükséges lakossági fórumoknak csupán az első állomása volt. A következő időszakban kérdéseikkel és javaslataikkal várjuk a lakókat a hivatal Urbanisztikai Igazgatóságán, illetve beleegyezésüket jelezhetik a Fejlesztési Igazgatóságon, a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.