Magyarországi munkalátogatáson volt a városvezetés

Négy napos magyarországi munkalátogatáson vett részt Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere és Orbán Árpád alpolgármester március 2. és 6. között. A látogatás ideje alatt három településen 14 munkamegbeszélést folytattak, városfejlesztési, oktatási, közszállítási, turisztikai, kulturális és sport témakörökben. A tárgyalásokon ugyanakkor hangsúlyosan foglalkoztak a Székelyudvarhely testvértelepüléseivel való kapcsolatok minőségi változtatásának a kérdésével is.

A munkalátogatás alkalmával tárgyalásokat folytattak Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével, Soltész Miklós államtitkárral, Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével, Németh Szilárddal, országgyűlési képviselővel, a Magyar Birkózószövetség elnökével, Szász Jenővel, a Nemzetstratégiai Intézet elnökével, Budavár, Debrecen, Soroksár és Törökbálint polgármestereivel, valamint több, különböző területeken dolgozó szakemberrel. A találkozók központi témája Székelyudvarhely fejlesztési lehetőségeinek a kiaknázása kulturális, oktatási, sport és turizmus területeken magyarországi források, szakmai tanácsok segítségével.

A tárgyalásokon ugyanakkor szó esett egy székelyudvarhelyi sportbázis létrehozásáról, egy székelyföldi kézilabda-, asztalitenisz- és birkózóakadémia alapításáról, a városi strand fejlesztéséről, valamint a Tamási Áron Gimnázium további felújítási munkálatairól is. A testvértelepülésekkel közös pályázási lehetőségekről, gazdasági, kulturális és turisztikai együttműködésekről egyeztettek. Mindegyik tárgyaló fél együttműködési szándékáról és támogatásáról biztosította a városvezetőket.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Székelyudvarhely, 2017. március 9.