Megújulnak játszótereink program

Székelyudvarhely jelentős játszótér felújításba kezd az MPP-EMNP Koalíció önkormányzati képviselői javaslatára – tudtuk meg Szarvas Zsuzsanna önkormányzati képviselőtől a programról tartott sajtótájékoztatón. A „Megújulnak játszótereink” program a Tábor negyedben, a Függetlenség út és a Tavasz sétány között található játszótéren kezdődik, majd még idén a felső Bethlen negyedben, a Szabók utcában folytatódik. A Polgármesteri Hivatal kiemelt figyelmet fordít a következő időszakban a városban levő 27 játszótér felújítására, karbantartására és működtetésére. Az első két helyszín kiválasztásában az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete, valamint a Bababörze tagjai segítettek, fontos szempont volt az adott közösségeknek a játszóterek működése felügyeletének vállalása. A 2016-os fejlesztések és más városok példái alapján a városháza szakemberei levontak néhány következtetést, amelyeket figyelembe kell venniük a program megvalósítása során:

  1. a játszótereken nem elég néhány modernebb játékot kihelyezni, ezért a fejlesztést a teljes tereprendezéssel (alapozás, gyep, járda, gumiszőnyeg) kezdik.
  2. a különböző felületeket egymástól el kell választani.
  3. a tervek szerint természetes felületeket alakítanak ki (gyep és faelemek).
  4. olyan helyekre kell telepíteni az új játszótereket, ahol a közösség vállalja, hogy megőrzi eredeti állapotában és gondozza, tisztán tartja környezetét.
  5. minden játszótérre szabályzatot kell készíteni, s minden játékra fel kell tüntetni azt a korosztályt, amely használhatja.
  6. olyan játszótereket is létre kell hozni, amelyek nagyobb gyerekek számára is érdekesek és használhatóak.

A Polgármesteri Hivatal a játszótereket nem saját használatra építteti, ezért arra kérjük a városlakókat, hogy közösen vigyázzunk rá.

 

Sajtóiroda
Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala