Negyedszerre is Virágos Székelyudvarhely

A negyedik állomásához érkezett Virágos Székelyudvarhely program célja továbbra is az, hogy a lakosság bevonásával, a tömbházlakókkal és magánházak lakóival, illetve az intézményekkel együttműködve, virágos, szép látványt nyújtó környezetet alakítson ki a városban Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, erősítve ezáltal a város virágos arculatát. A derűs, friss hangulatot árasztó virágos látkép kialakítására nagyon sok nyugati város polgármesteri hivatala tudatosan törekszik, és kapcsolódik az Európai Virágos Városok (Entente Florale Europe) elnevezésű programhoz. Mi is szeretnénk, ha a Virágos Székelyudvarhellyel a romániai városok közül elsőként kapcsolódhatnánk ehhez a nemzetközi kiíráshoz.

A program ütemezése

Regisztráció:az űrlapok letölhetők itt, illetve elvihetők a városháza kapusszobája mellett elhelyezett információs pontról. A kitöltött űrlapokat április 30-ig kell visszajuttatni, vagy elküldeni a boloni.ildiko@varoshaza.ro e-mail címre. A virágkiosztás gördülékenysége miatt a regisztráció idén kétlépéses lesz, második lépésként május 3–8. között a személyre szóló 50, illetve 100 lej értékű utalványokat a városháza rendezvényszervezői irodájából lehet elvinni.
A korábbi évek kiírásától eltérően magánszemélyként a következő utcák lakói igényelhetik a virágokat: 1918. December 1., II. Rákóczi Ferenc utca, Ady Endre utca (a Függetlenség sgt.-ig), Bethlen Gábor utca, Bethlenfalvi utca, Céhek utca, Függetlenség sugárút, Győzelem utca, Kisköved utca, Kossuth Lajos utca, Kőkereszt tér, Márton Áron tér, Sziget utca, Orbán Balázs utca, Petőfi Sándor utca, Szarkakő utca, Tábor utca (a Függetlenség sgt.-ig), Tamási Áron utca, Tomcsa Sándor utca, Tompa László utca, Városháza tér, Vár utca, Villanytelep utca.

A virágok kiosztása a X. Dísznövény- és virágkiállítás helyszínén, a Sétatéren történik május 11-én és 12-én, csütörtökön és pénteken, 10.00 és 16.00 óra között. Az intézmények, szervezetek, illetve lakószövetségek által igényelt virágok helyszínre való szállítása is megoldható, egyeztetés alapján. A kiosztás új helyszíne, pontosabban a kertkultúrát erősítő kiállításnak köszönhetően a magánszemélyek 50 lej értékben, az intézmények, szervezetek és lakószövetségek pedig 100 lej értékben vihetnek el nem kizárólag egynyári virágot, illetve folyómuskátlit, hanem díszcserjét, akár évelő virágot is.

Fényképek beküldése: A kiosztástól kezdődően augusztus 10-ig küldhetik be a virágos ablakokról, erkélyekről, illetve kertekről készült fényképeket. A programban részt vevő igénylőknek minimum egy – elfogadható minőségű – fényképpel igazolniuk kell, hogy a kiosztott virágok rendeltetésüknek megfelelő helyre kerültek.

A virágos erkélyek, ablakok és kertek elnevezésű vetélkedő eredményhirdetése augusztus 20-án, a Szent István-napi ünnepség részeként történik, a beküldött fényképekből, illetve a városháza fotósa által készített felvételekből válogatott kiállítással körítve.

További információk kérhetők a polgármesteri hivatal rendezvényszervezői irodáján, illetve a boloni.ildiko@varoshaza.ro  e-mail címen.