Székelyudvarhely továbbra is támogatja az otthoni beteggondozást

Székelyudvarhely nem engedi el az idős és beteg emberek kezét és továbbra is támogatja az otthoni beteggondozást.

A román kormány egyik napról a másikra vonta meg az állami támogatást az otthoni beteggondozásra szakosodott civil szervezetektől, országszerte több ezer embert veszélyeztetve ezzel a döntésével. A székelyudvarhelyi városvezetés továbbra is támogatásáról biztosítja ezeket a szervezeteket, tudva azt, hogy munkájuk sok idős és beteg embernek létszükséglet.

Az idősek, betegek és hátrányos helyzetűek megfelelő ellátásban való részesítése kiemelten fontos a székelyudvarhelyi városvezetésnek, ezért Orbán Árpád alpolgármester tárgyalásokat folytatott a Caritas vezetőivel és megállapodtak, hogy az új költségvetés megtervezésében a városvezetés fokozottan figyelni fog az otthoni beteggondozás támogatására és igyekszik pótolni a hiányzó összegeket. Az elesettek, a hátrányos helyzetűek támogatása, felkarolása emberségünk egyik ismérve, azzal, hogy az állam megvágta a szociális szervezetek anyagi támogatását, azt mutatja, hogy többé már nem akar gondoskodó államként működni.

Székelyudvarhely a helyi költségvetésből 2016-ban 168 ezer lejjel támogatta a Caritas otthongondozó programját, amelyen keresztül Székelyudvarhelyen több mint 120 ápolásra szoruló beteg kap szakszerű ellátást, támogatást a háztartási munkák ellátásában, sokaknak az őket gondozók egyetlen társaságuk. Ezt a tevékenységüket a városvezetés továbbra is kiemelten fogja kezelni és támogatni.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

  1. 02. 16