Új évadnyitás a Tomcsa Sándor Színházban

A Művelődési Ház koncerttermében gyűltek össze szeptember 1-én a Tomcsa Sándor Színház tagjai, összegezni az aktuális évad feladatait, újdonságait és változtatásait. Kezdésképp bemutatták az új munkatársakat: az új varrónőt, Barabás Rékát, az új közönségszervezőt és PR felelőst, Szabó Jankát, az új dramaturgot Bereczki Ágotát, valamint az új művészeti igazgatót, Zakariás Zalánt.

A művészrészlegen is akadtak változások: egy időre Mezei Gabriellától is búcsút vesz a társulat, viszont Szász Kriszta színésznőt négy év után ismét viszontláthatjuk.

A színház férfiszínészt is keresett, a versenyvizsgára pedig öten jelentkeztek, egyiküket Nagy Norbert Lászlót szerződtették, valamint két jelentkezőt – Veres Lehelt és Pásztor Márkot – az évad folyamán láthatnak a nézők egy-egy előadásban.

Szó esett továbbá a művészeti tanács megújulásáról, a honlap átalakításáról, valamint a feladatok leosztásáról, és a továbbra is műsoron tartott előadások felújításáról, amelyek a következők lesznek: A néma cipő története, Az égig érő fa, Káosz, Mirandolina, Nyílt tengeren, Roberto Zucco és a STOP THE TEMPO!

Az új előadások is szóba kerültek: mesével kezdődik az évad, méghozzá Boldog mesével, majd pedig a gyergyói Figura Stúdió Színházzal egy Shakespeare darabot is színpadra visznek, a Felsült szerelmesek című komédiát, és vígjátékból is lesz még. Bekerül a repertoárba A főfőnök című Lars von Trier-filmadaptáció, láthatjuk majd a színpadon Alfonso Paso Hazudj inkább, kedvesem! című komédiáját, valamint a Migránsoook és a Nem lesz reggel, Fred című kortárs darabokat is.

A színészek beszédtechnikai továbbképzésen vehetnek részt az év folyamán, és a színházi nevelési program is megújult formában várja majd az érdeklődőket.

A találkozó folyamán megbeszélték a közelgő dráMA kortárs színházi találkozó részleteit, amelynek elkészült a végleges programja (ezt hamarosan a közönség is megtekintheti) és amelyen Matei Vișniec román írót is vendégül látják majd.

A megbeszélés résztvevői, a hagyományok szerint, csoportképet készítettek Tomcsa Sándor szobránál, majd az író sírját látogatták meg, ahol megemlékeztek a költő munkásságáról.