Villanyóra szerelés: átvették a próbamunkákat

Február 15-én Gálfi Árpád polgármester, Orbán Árpád alpolgármester és a polgármesteri hivatal városgazdálkodási és műszaki szakemberei átvették az Eda Elekes kft. által befejezett villanyóra szerelési munkálatokat abban a négy lépcsőházban, melyekről megállapodtak az előző tárgyalásokon.

A munkálatok átvételénél jelen voltak az Electrica Rt. megyei és városi vezetői, valamint a bukaresti beruházó, az Adrem Invest képviselői is. A Függetlenség sugárút 66 szám, Virágok sétánya 12 szám, valamint a Tavasz sétány 2, illetve 6 szám alatt található lépcsőházakban jobb minőségűre cserélték a kábelcsatornák egy részét, eltávolították a kötegelőket és eltüntették a kábelek vezetéséhez szükséges törések nyomait. A kábelcsatornákat betették a meglévő vezetékek és csövek alá, helyrehozták a sarkokon nem megfelelően kialakított görbületeket, így esztétikai szempontból is szebb lett az eredmény. Mindegyik lépcsőházban arra a felületre szerelték az okos villanyórákat, melyre a lakók is rábólintottak.

Az Eda Elekes kft. képviselője elmondta, ezentúl fokozottan figyelnek arra, hogy kellőképpen tájékoztassák a lakókat a közös lakófelületeken történő munkálatokról, mindenben kikérik a lakástulajdonosok véleményét, ugyanakkor kéri a lakókat, hogy segítsék abban, hogy minél operatívabban rácsatolhassák a villanyórákat a fővezetékre.

Gálfi Árpád polgármester szerint minőségibb munkát és eredményt tapasztalt, mint előző alkalommal, ám most is észrevett néhány, még javítható műszaki megoldást. Észrevételeit közölte mind a fő-, mind az alvállalkozóval. Az átvétel után a polgármester beleegyezett a munkálatok folytatásába és reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is minőségi munkát fognak végezni. Az okos villanyórák beszerelése a lépcsőházakba mindannyiunk közös érdeke, a városháza munkatársai ugyanakkor kérik a lakókat, hogy ha további rendellenességeket észlelnek a szerelésekkel kapcsolatban, akkor jelezzék a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán.

Orbán Árpád alpolgármester a lépcsőházakban, az előző években, engedélyek és koncepció nélkül történt szerelési munkálatok után maradt káoszt nehezményezi továbbra is, szerinte nem engedhető meg, hogy csüngő kábelek, kinyílt kábelcsatornák, kaotikusan elrendezett víz- és gázcsövek látványa csúfítsa a közös lakófelületeket a székelyudvarhelyi tömbházakban.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

  1. február 16.