Helyi hivatalos közlöny

Két előadást hoz el Székelyudvarhely mellett másik két székelyföldi településre a budapesti Vígszínház. A magyar főváros és Székelyudvarhely között 2016 novemberében vált hivatalossá a testvérvárosi kapcsolat. Már akkor megfogalmazódott, hogy szerteágazó területeken kívánják kamatoztatni ezt a viszonyt. Most kulturális téren válik szorosabbá a kapcsolat a székelyföldi és az anyaországi intézmények között.

A budapesti Vígszínház mostani turnéja egy hosszabb tervezési folyamat eredménye. Egyeztetni kellett ugyanis a magyar főváros színházaival, hogy melyik intézmény mely produkciója hozható el Székelyföldre. A Csíki Játékszín és a Figura Stúdió is nyitott volt egy  háromállomásos turné megszervezésére. A közös egyeztetés során végül a Vígszínház Márai Sándor műve alapján a Marton László rendezte Hallgatni akartam, illetve az ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásokat hozza el. A Hallgatni akartam című monodráma előadója Hegedűs D. Géza színművész.

Több más előadásról is folyt egyeztetés, de a befogadó színházak technikai lehetőségei nem tették lehetővé ezek itteni színrevitelét.

A székelyudvarhelyi előadásokat június 18-án (Hallgatni akartam) és 19-én (Kinek az ég alatt már senkije sincsen) tekintheti meg a közönség.

Frissítés dátuma:
2019.06.05.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette