Helyi hivatalos közlöny

A napirend kiegészítéseivel együtt összesen 31 napirendi pont szerepelt a székelyudvarhelyi önkormányzati testület mai, soros havi ülésének összehívójában.

Gálfi Árpád napirend előtti felszólalását követően ülésvezető elnököt választott a testület, hiszen Major Sándor háromhónapos mandátuma lejárt. A következő negyedévben Péter Balázs önkormányzati képviselő fogja vezetni az üléseket.

A korábbi tanácsülések jegyzőkönyveinek elfogadása után következett a tavalyi év zárszámadásának tárgyalása. Noha például a beruházásokra mintegy 86 millió lejt költött a város (soha nem volt ilyen magas összeg beruházásokra fordítva), a testület a határozattervezetet elutasította.

Jóváhagyták a szociális igazgatóság által előterjesztett, a sürgősségi segélyek odaítélését szabályozó tervezetet. Eszerint a rászorulóknak a város a saját költségvetéséből tűzvész, természeti katasztrófa, a biztosító által nem támogatott orvosi vizsgálatok, kezelések, elhalálozás, családi bántalmazás esetén támogatást tud nyújtani, illetve minden 100 évet betöltött személynek 500 lejt tud átadni.

Három városházi állást is átalakíthat a polgármesteri hivatal a mai szavazást követően, illetve jóváhagyták a Székelyudvarhelyi Városi Kórház ügyeletei vonalait is, amely kiegészült egy gyermekgyógyászati vonallal is. Elfogadták továbbá az egyházak számára megítélt, a helyi költségvetésből finanszírozott pályázati támogatásokat is összesen 170.040 lej értékben.

Megszavazták a hőenergia termelési és szolgáltatási közszolgáltatás ellátási módjának megváltoztatásáról szóló határozattervezetet is annak érdekében, hogy tovább tudjon lépni a város a távfűtés támogatott áron történő szolgáltatásában.

Jóváhagyták a mezőgazdasági iroda határozattervezetét a széltörésből származó faanyag értékesítésére vonatkozóan. Összesen 138 köbméter faanyag kerül érverezésre 130 lejes köbméterenkénti kiindulási áron. Egy, a Kőrösi Csoma Sándor és egy, a Szentjános utcában található terület állami tulajdonból magántulajdonná minősítése is átment a mai ülésen.

A Templom, a Keresztvápa, a Kamilla utcákban lakó magánszemélyek adtak le területeket a városnak utca és közterület kialakítása céljából. Tárgyalták továbbá a a református egyház visszaszolgáltatási kérése alapján a József Attila utca 1. szám alatt ingatlan helyzetét is. Jóváhagytak továbbá egy Hunyadi János utcai területcserét, a Gyepes és a Sziget utcai családorvosi rendelők koncesszióba adását és elfogadták a város Fenntartható Fejlesztési Stratégiájának kiegészítését is. Ez alapján jóváhagyták a Bányai János Műszaki Szakközépiskola felújítását (2024-es befejezés), a Tompa Lászó Általános Iskola felújítását (2024-es befejezés), a II. Rákóczi Ferenc utca modernizálását (2024-es befejezés), a csillagvizsgáló és a körülötte lévő zöldövezet újjáépítését és felújítását (2024-es befejezés), valamint a nagy mobilitás (2026-os befejezés) és a Székelytámadt vár felújítását (2027-es befejezés) célzó beruházásokhoz szükséges költségek biztosításáról szóló határozattervezeteket is.

Frissítés dátuma:
2024.05.30.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette