Helyi hivatalos közlöny

Amint azt a tavaly, a zene évének kiértékelőjén bejelentettük, 2023 a játék éve lesz Székelyudvarhelyen. Akkor logópályázatot is hirdettünk, amelyre január 31-ig küldhetik be a dizájnerek, érdeklődők a pályamunkákat.

A tegnapi eseményen a város kulturális intézményeinek vezetői mellett jelen volt számos székelyudvarhelyi civil szervezet képviselője, játékokkal foglalkozó vállalkozások vezetője is, hiszen a az idei év tervezése velük közösen kezdődött el.

2023 kiemelt esztendő Székelyudvarhely kulturális életében, hiszen a város kórusai kerek évfordulót ülnek: a Székely Dalegylet 155, a Balázs Ferenc Vegyeskar 95, az Alla Breve kórus 30 éves fennállását ünnepli, a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely 25 éve játszik a közönségnek, a Székelyföldi Filharmónia hangversenyeit pedig 15 éve hallgathatjuk.

Ezek az évfordulók adták a játék évének kiindulópontját, ehhez csatlakoznak a civil szervezetek, játékkészítők.

A tegnapi esemény tulajdonképpen egy sajtótájékoztatóval egybekötött programindító is volt: a jelenlévők Albert Orsolya színművésznő vezetésével több játékban is részt vettek, de fontos pillanata volt a tegnap eseménynek a dr. Dósa Zoltán pszichológus, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem székelyudvarhelyi tagozatának igazgatója által tartott rövid fejlődéslélektani felvezető is, amelyben a játék szerepét, fontosságát ismertette az emberi fejlődésben, a kognitív folyamatokban valamint a társas kapcsolatokban.

Ezt követően a kulturális intézmények és a civil szervezetek vezetői, illetve a játékfejlesztők és -gyártók vázolták elképzeléseiket a teljes tematikus esztendőre vonatkozóan.

A városháza szervezési irodájának koordinálásával megvalósuló programokba bekapcsolódik a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely, a Haáz Rezső Múzeum, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, a Művelődési Ház, a Városi Sportklub, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Magok Egyesület és a SZÉK, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, a Caritas Szociális Gondozás székelyudvarhelyi csapata, a Lilapont Egyesület, a Piros. Produkció, a Székelyföldi Legendárium, a KÖZ., a Ludicus Games, a MÁTRISZ és a Székely Játékok.

Az idei tematikus év programkínálatát, a tervezett elképzeléseket a következő időszakban részletesen be fogjuk mutatni. A tegnap elhangzottak alapján egy dolog biztosan kijelenthető: minden résztvevőnek az a célja, hogy öröm és élmény legyen a gyermekek és a felnőttek számára is minden program, rendezvény.

A színes tervek mellé már csak egy igazán találó logóra van szükség, amelyet – amint azt korábban is említettük – január 31-ig lehet beküldeni. A nyertes tervező 4000 lejes szerződést

 

 

Frissítés dátuma:
2023.01.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette