Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának felsővezetése a rendkívüli helyzetre való tekintettel ma is ülésezett.

Bár egyelőre továbbra sincs még Hargita megyében igazolt megbetegedés, az országos helyzet alapján ez bármelyik pillanatban változhat. Románia pénteken lépett be a második fokozatba, ma estére minden bizonnyal belépünk a harmadik szintre.

Ennek tudatában a következőkre hívjuk fel a figyelmet:

  • Elengedhetetlen, hogy mindenki még komolyabban vegye az egyéni felelősséget. Maradéktalanul kövessék a hatóságok utasításait, maradjanak otthon, csak valóban szükséges, életbevágóan fontos esetekben keressék fel a különféle hivatalokat, intézményeket.
  • Influenzás panaszokkal, magas lázzal, köhögéssel a családorvost vagy a kórházat is telefonon keressék. Ilyen esetben a 112-es segélyhívó is tárcsázható.
  • A kedvezményes adóbefizetési határidő minden bizonnyal hosszabodik június 30-ig, egyéb befizetés esetében is csak rendkívül sürgős esetben keressék fel a polgármesteri hivatal pénztárát.
  • Minden kereskedelmi egység üzemeltetőjének még egyszer nyomatékosan felhívjuk a figyelmét, hogy a fertőtlenítést folyamatosan biztosítani kell, ezt folyamatosan ellenőrízni is fogjuk a helyi rendőrség segítségével. A bevásárlóközpontok, üzletek esetében kötelezően szabályozni kell az egységbe belépők létszámát úgy, hogy egyszerre tömeg ne tartózkodjon egy légtérben. Itt különösen kérjük a bevásárlóközpontok üzemeltetőit, hogy közösségünk egészsége érdekében legyenek határozottak ebben a kérdésben.

A kutatások szerint az idősek jelentik a legveszélyeztetettebb csoportot, ezért azt javasoljuk, hogy a holnapi istentiszteleteken, miséken lehetőség szerint ne vegyenek részt. Lelki feltöltődésre a televíziós közvetítések, rádiós műsorok adta lehetőséget használják.

A polgármesteri hivatal szolgáltatásai továbbra is működnek. Kollegáink minden osztályon dolgoznak, de az ügyfélfogadás elsősorban online és telefonos úton történik. A kapunál a belépést korlátozzuk, és csak a valóban indokolt esetek ügyintézését engedélyezzük.

 

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala,

2020. március 14.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette