Helyi hivatalos közlöny

A mai soron kívüli online tanácsülés napirendjén a székelyudvarhelyi közvilágítási hálózat egy részének korszerűsítése és hatékonyságának növelése szerepelt. Ezúttal a Környezetvédelmi Ügynökség kérésének eleget téve a megvalósíthatósági tanulmány műszaki és gazdasági mutatóit kellett elfogadja a testület.

A beruházással kapcsolatban tavaly augusztusban fogadott el határozattervezetet a székelyudvarhelyi önkormányzati testület. Az akkor kiírt pályázatra így jelentkezett is a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatósága. Nemrég pontosítási kérés érkezett a pályáztatótól, amelyben arra kérték az önkormányzatot, hogy egészítse ki a leadott dokumentációt a megvalósíthatósági tanulmány műszaki és gazdasági mutatóinak elfogadásával.

A projekt a következőket foglalja magában: 590 darab LED technológiájú, távirányítással működő lámpatest felszerelése és 75 darab új fém lámpaoszlop felállítása. A tanulmány összesen 30 utcát tárgyal, amelyből 23 esetében a lámpatestek cserélődnek, míg hét esetében új oszlopokat is felszerelnek.

A beruházás összértéke 5.627.328,67 lej áfával együtt, ebből a nem elszámolható költség 690.102,07 lej.

A lámpatestek cseréje a Rózsa, Szentimre, Tompa László, Petőfi Sándor, Vár, Attila, Kornis Ferenc, József Attila, Solymossy, Tábor, Gábor Áron, Móricz Zsigmond, Ady Endre, Lorántffy Zsuzsanna, Villanytelep, Bethlenfalvi, Nicolae Bălcescu, Wesselényi Miklós, Orbán Balázs, Tamási Áron, Rét utcákban, a kórházi körforgalomnál, a Márton Áron téren, az új oszlopok állítása a Győzelem, Fazakasok, Asztalosok, Lakatosok, Szabók és Építők utcában valósulna meg.

Az előterjesztett műszaki és gazdasági mutatókat a testület elfogadta.

Frissítés dátuma:
2023.06.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette