Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt időszakban kialakult rendszeres alpolgármesteri találkozásokat zárta le a mai egyeztetés a kulturális alintézményeink vezetőivel.

Pálfi Kinga alpolgármester vázolta intézményenként az elmúlt időszak eredményeit, valamint a megoldásra, továbblépésre váró feladatokat. Gálfi Árpád polgármester ragaszkodott ahhoz, hogy ezen a területen is történjen meg a számbavételezése az elmúlt időszak munkájának, illetve ebben a körben is megköszönte az alpolgármester asszony munkáját.

A Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, valamint a Művelődési Ház vezetője volt jelen a mai beszélgetésen. A Haáz Rezső Múzeum igazgatója külföldi útja miatt nem vett részt a találkozón.

Szó esett a Művelődési Ház épületénél készülő, az ingatlan felújítását célző tervezési folyamatról, az Udvarhely Néptáncműhely ügykezelésébe átadott moziépületről, a felújítást előkészítő, jelenleg is zajló statikai szakvéleményezésről és az épület felújítására benyújtott támogatási kérelemről az Országos Beruházási Társasághoz (CNI).

Nagy Pál, Orendi István és Simon Mária Tímea vázolta a tavalyi igazgatóváltás óta életbe ültetett változásokat a Művelődési Házban, illetve egyenként ismertették az elmúlt időszak megvalósításait, illetve a jövőt érintő terveket.

Szőcs Endre a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár vezetője kiemelte az elmúlt időszak kiemelkedő megvalósításaként a könyvállomány új könyvekkel való jelentős bővítését. Szó esett az intézmény által szervezés alatt álló őszi könyvvásárról, illetve a szűkös felületi lehetőségekről.

A rendszeres találkozók tovább folytatódnak, hogy továbbra is színes és színvonalas legyen a székelyudvarhelyi kulturális élet.

 

 

Frissítés dátuma:
2022.05.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette