Helyi hivatalos közlöny

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, a Művelődési Ház és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székelyudvarhelyi szervezete idén is emléknapot szervez a trianoni békeszerződés aláírásának 103. évfordulóján.

A nemzeti összetartozás napján, június 4-én 17:30-kor kezdődik az emlékünnepség a Városháza téri Milleniumi emlékoszlopnál. Az eseményen Bereczki-Orbán Zsolt, a Szombatfalvi Református Egyházközség lelkipásztora hívja imára az egybegyűlteket. A megemlékezésen a Tamási Áron Gimnázium kórusa, a Vox Gimiensis lép fel.

A koszorúk elhelyezését követően a nemzeti összetartozás napján, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján, 19 órától a székelyudvarhelyi közönség a Székesfehérvári Balett Színház táncdrámáját tekintheti meg.

May be an image of 3 people, trumpet and text

A táncdráma a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatja be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére. Jegyeket a Művelődési Ház jegypénztárában válthatnak az érdeklődők az előadás előtt.

Kedden, június 6-án 9 órától,  amennyiben befejeződik a pedagógusok sztrájkja, dr. Toth Szilárd docens, a Babes–Bolyai Tudományegyetem Történelem Filozófia Kar Magyar Történeti Intézetének oktatója tart rendhagyó történelemórát a Művelődési Házban Trianon – mítoszok, valóság, következmények címmel.

Frissítés dátuma:
2023.06.01.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette