Helyi hivatalos közlöny

Három fontos napirendi pont szerepelt a mai, soron kívüli áprilisi tanácsülés összehívójában. Az operativitás miatt a mai ülést is online formában tartotta a testület.

A kormány március 30-i határozatában közölt részleteket az áprilisban induló roncsautó programról. Eszerint a lakosok a 15 évnél régebbi autóikat adhatják le, amelyekért egy 3.000 lej értékű jegyet kapnak, amelyből 2.400 lejt a kormány, 600 lejt pedig a helyi önkormányzatok kell finanszírozzanak.

A ma elfogadott tanácshatározat értelmében Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala benyújtja a Környezetvédelmi Alaphoz a pályázatát azzal a szándékkal, hogy bekerüljön a programba. A város 500 autó leírására lesz jogosult, így a városi költségvetésből már el is különített erre a célra 300.000 lejt a műszaki igazgatóság.

A pályázati dokumentációkat 2023. április 21. és 28. között lehet benyújtani, végleges eredményeket várhatóan júniusban közöl a Környezetvédelmi Alap. Amennyiben Székelyudvarhely sikeresen pályázik, a roncsautó program valamikor idén nyáron indulhat. A fejleményekről időben tájékoztatjuk a lakókat.

Jóváhagyta továbbá a testület a hulladékudvar műszaki és gazdasági mutatóit. A pályázatból megvalósuló beruházás összértéke nem változott, áfával együtt 5.466.467 lej.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének statikai megerősítése és felújítása bekerült az országos Biztonságos és egészséges iskolák programba. Ennek a programnak a feltételeit kellett ma jóváhagyja az önkormányzati testület, hogy mihamarabb köthesse meg a támogatási szerződést a város a programot bonyolító fejlesztési minisztériummal.

Frissítés dátuma:
2023.04.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette