Helyi hivatalos közlöny

Ma délben mutatta be Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a korábban online felületen is már közvitára bocsátott 2021-re tervezett költségvetését.

A városháza Orbán Balázs termében tartott sajtótájékoztatón Gálfi Árpád polgármester, Pálfi Kinga alpolgármester, Albert Sándor városmenedzser és Szilágyi István gazgasági igazgató ismertette részletesen a tervezetet:

Költségvetés bemutató sajtájra v 5.0

Az eseményen elhangzott, hogy 2021 a kivitelezés és a következő pályázati ciklusra való felkészülés éve, ezt követi a költségvetés tervezete is.

Gálfi Árpád hangsúlyozta: a legfontosabb feladat a város szolgáltatásainak működtetése, a működéshez szükséges feltételek biztosítása, az ügyviteli hatékonyság és az ügyfélelégedettség növelése, a meglévő projektek hatékony koordinálása, valamint az új projektek előkészítése. Ez utóbbiakhoz elengedhetetlen a tervezett projektek által érintett épületek és területek jogi helyzetének rendezése.

A költségvetés-tervezet sarokszámait Szilágyi István gazdasági igazgató ismertette. A város idén 102.846.000 lejből gazdáskodik, amely 18 millió lejjel több a tavalyi összegnél.

Pálfi Kinga az egészségügyi, kulturális és szociális területekre tervezett számokat ismertette, hangsúlyozva, hogy minden területen a működési költségek mellett fejlesztésekre, beruházásokra is összpontosítottak a költségvetés összeállításakor.

 

A beruházásokkal kapcsolatos részleteket Albert Sándor városmenedzser ismertette, aki kiemelte: az európai uniós társfinanszírozású projektekre több mint 23 millió lejjel számol a város idén. Itt a legfontosabb cél látványosan haladni az elnyert pályázatokkal. Több projekt esetében a munkálatok befejezése a cél ( ilyen például idősek nappali foglalkoztatója, a Bethlen Gábor Általános Iskola tornaterme és könyvtára, a tömbházak rehabilitációja). A beruházási tételek egyébként a teljes költségvetés-tervezet mintegy 40%-át teszik ki.

A mai sajtótájékoztatón egyébként a projektek jelenlegi állapotát is részletesen ismertette (ld. a mellékelt bemutató 23. diája). Öt saját finanszírozású kiemelt beruházás esetében is a kivitelezésen van a hangsúly.

A csatolt bemutató mellett Székelyudvarhely idei interaktív költségvetés-tervezete megtalálható a koltsegvetes.udvarhely.ro oldalon, ahol bárki elkészítheti a saját tervezetét is. Virtuális hivatalnok kollégánk, Alfréd, is bátorítja a városlakókat a saját változat összeállítására, a részleteket ITT lehet megtalálni.

Frissítés dátuma:
2021.04.15.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette