Helyi hivatalos közlöny

A román államelnök mai rendelete értelmében több intézkedés azonnali hatállyal ma délután életbe lépett.

  • A lejárt dokumentumok érvényessége automatikusan meghosszabodik a szükségállapot végéig. Ez a rendelkezés minden határidős közokiratra érvényes (személyazonossági igazolvány, gépjárművezetői jogosítvány, céges engedélyek stb.).
    • Nem kell tehát ezeket most cserélni, ráér a szükségállapot végeztével.
  • A fogyatékosságot igazoló bizonyítványok és minden gyermekvédelmi, valamint fogyatékos védelmi bizottság által kiadott okirat érvényes marad a szükségállapot végéig.
  • A rendelet kötelezi az online ügyintézést, ahol csak lehet.
    • A szociális jellegű juttatások igénylését online formában is be lehet nyújtani.

Ebben az időszakban várhatóan intézkedések születnek a gyógyszer- és alapélelmiszer-árak, illetve az áram, víz, gáz díjának felső határainak korlátozására.

  • Továbbá a helyi Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) április 6-ig (a helyzet függvényében további hosszabítási lehetőséggel) szünetelteti az ügyfélfogadást. Ebből kifolyólag a hivatal mezőgazdasági irodája sem fogad ügyfeleket április 6-ig (a helyzet függvényében hosszabítási lehetőséggel) az APIA-támogatáshoz szükséges igazolások kibocsájtására.
  • A Székelyudvarhely erdőt telepít program kezdése elhalasztódik április 17-ig (a helyzet függvényében hosszabítási lehetőséggel).

Ezek az intézkedések egy dolgot szolgálnak: nincs fontos ügyintézés. A cél az, hogy mindenki maradjon otthon, csak feltétlenül szükséges esetben hagyja el otthonát. A munkába járás és a szükséges élelmiszer beszerzése elengedhetetlen, minden más ügy intézése halasztható.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette