Helyi hivatalos közlöny

Ma reggel 9 órakor kezdődött az új önkormányzati testület második ülése, amelyen a pártok listáján bejutó póttagok tették le esküjüket, valamint a már teljes tagú testület megválasztotta Székelyudvarhely alpolgármesterét és megalakították a szakbizottságokat.

Napirend előtti felszólalásában Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy Székelyudvarhely életében új időszámítás kezdődik.

Az ülés elején Venczel Attila főjegyző ismertette a bíróság mandátumérvényesítő folyamatának eredményét: a mai ülésen az RMDSZ részéről Berde Zoltán, az MPP-től Bindea Daniel Ioan – miután érvénytelenítették Orbán Árpád és Hadnagy Gábor mandátumait –, illetve a Szabad Embereknél Major Sándor tette le ünnepélyesen az esküt.

Szintén a mai ülésen választottak ülésvezetőt a következő három hónapra. András Lehel, a Szabad Emberek pártjának frakcióvezetője Péter Balázst javasolta. Más javaslat hiányában szavazás következett: a következő időszakban ő lesz az ülésvezető.

Ezután titkos szavazással alpolgármestert választott a testület. Már az ülés összehívójában Gálfi Árpád javaslatot tett az alpolgármester személyére. Pálfi Kinga volt az egyetlen jelölt, aki 18 támogatói szavazatot kapott.

Székfoglaló beszédében az alpolgármester asszony hangsúlyozta: az új szerep nem fogja megváltoztatni. Megköszönte párttársainak, a képviselőtársaknak és a polgármesternek a bizalmát. Kiemelte valóban új időszámítás kezdődik városunkban, hiszen először van nő alpolgármestere Székelyudvarhelynek.

Következett a szakbizottságok megválasztása:

 • jogi és emberi jogi szakbizottságnak 5 POL-os, 2 RMDSZ-es tag:
  • András Lehel, Bíró Edith, Darabont Ede-Gergő, Jakab Zoltán, Major Sándor,Pálfi Kinga, Péter Balázs
 • gazdasági szakbizottság 9 tag: 6 POL-os, 3 RMDSZ-es:
  • Albert Sándor, András Lehel, Benedek Árpád-Csaba, Berde Szoltán, Bíró Jolán, Majos Sándor, Pál Dénes,Péter Balázs, Szakács Tibor
 • szociális-kulturális, családjogi szakbizottság 5 POL-os, 2 RMDSZ-es képviselő:
  • Albert sándor, Bíró Edith, Dávid Endre, Jakab Zoltán, Józsa Levente, Kurtus István, Szabó Zsuzsa
 • városrendészeti, környezetvédelmi, vagyonrendészeti szakbizottság 4 POL-os, 2 RMDSZ-es, 1 MPP-s tag:
  • Bindea Daniel Ioan, Bíró Jolán, Darabont Ede-Gergő, Ölvedi Zsolt, Pál Dénes, Pálfi Kinga, Szakács Tibor

Az ülés végén Albert Sándor kért szót, aki emlékeztette kollégáit, hogy a Szabad Emberek Pártjának tanácsosai képviselői bérük kétharmadát a város civil szervezeteinek ajánlják fel. Beszédében a másik két párt önkormányzati képviselőit is csatlakozásra buzdította.

 

 

Frissítés dátuma:
2020.11.12.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette