Helyi hivatalos közlöny

A két héttel ezelőtti kivitelezési szerződés aláírását követően ma délelőtt a városháza Orbán Balázs termében tartott munkamegbeszélést a városháza fejlesztési és beruházási igazgatóságának kezdeményezésére a tervező, a kivitelező, az archeológus csapat, az Eötvös József Szakközépiskola igazgatója.

A mai találkozó témája a munkálatok kezdése, a különböző felek tevékenységének összehangolása volt.

Guttmann Szabolcs, a tervező csapat vezetője

Mivel a kivitelezés elkezdése iskolaidőben történik majd, fontos szempont az oktatás zavartalanságának biztosítása mellett, hogy mind a diákok, mind pedig az oktatók biztonságosan meg tudják közelíteni az épületet a következő időszakban.

A régészeti feltárás még nem fejeződött be a várban, azonban vannak olyan részek, ahol el lehet kezdeni a kivitelezést. Itt a régészek folyamatos régészeti felügyeletet kell hogy biztosítsanak.

A mai megbeszélésen mindenik fél megerősítette, hogy a munkálatok elsőként a Hajdú bástyánál kezdődnek az oda tervezett kiállítótér építésével, valamint a már feltárt várfalak megerősítésével, konzerválásával.

Ezzel párhuzamosan zajlik majd tovább a többi részen a régészeti feltárás, hogy megfelelően elő legyen készítve a terep a pályázatban foglalt munkálatokhoz.

 

A sikeres megvalósításhoz ezúton is kérjük a vár szomszédságában lakók türelmét és együttműködését.

Frissítés dátuma:
2023.03.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette