Helyi hivatalos közlöny

A múlt heti csíkszeredai tűzeset miatt fedél nélkül maradt romák támogatására pénteken gyűjtést indított a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Vár utcai székhelyén a SIC Alapítvány fogadta az udvarhelyiek adományait.

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ), valamint az Udvarhelyszéki Vendéglátósok Szövetsége is jelentős adománnyal támogatta a romatelepről az Erőss Zsolt Arénába került rászorulókat.

Az elsősorban egyszer használatos evőeszközökből, szalvétából, pelenkából, WC-papírból, tisztálkodási szerekből álló csomagokat ma szállította a székelyudvarhelyi városháza Csíkszeredába.

A helyszínen Sógor Enikő csíkszeredai alpolgármester fogadta a székelyudvarhelyi adományokat.

A lepakolást követően körbevezette Pálfi Kinga székelyudvarhelyi alpolgármestert a rögtönzött étkezőn és a közösségi téren, valamint a logisztikai központban.

„Mindenkit teszteltek, illetve az elmúlt napokban mindenkinek születési bizonyítványa és személyazonossági igazolványa lett. Kialakult a napi program, folyamatosan foglalkozások, szervezett tevékenységek folynak az arénában” – ismertette a jelenlegi helyzetet Sógor Enikő.

A logisztikai központban a következő napokra elegendő mennyiség áll rendelkezésre mind élelmiszerből, mind egyéb, a napi ellátáshoz, tisztálkodáshoz szükséges termékből.

A Vár utca 4. szám alatt továbbra is fogadja a SIC Alapítvány a támogatásokat. Aki pénzzel szeretne hozzájárulni a csíksomlyói bajbajutottak támogatásához, csatlakozhat a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtéséhez.

A banki átutaláshoz szükséges adatok:

 • bankszámlaszámok:
  • RON: RO33 RNCB 0152 0163 3253 0001
  • EUR: RO30 RNCB 0152 0163 3253 0055
  • HUF: RO82 RNCB 0152 0163 3253 0089
  • Swift: RNCBROBU
  • Bank: Román Kereskedelmi Bank (Banca Comercială Română)
  • Kedvezményezett (Beneficiar): Caritas Alba Iulia Asistenta Medicala si Sociala
  • Adószám (CIF): 15070152

Köszönjük mindenkinek, hogy csatlakozott kezdeményezésünkhöz!

Frissítés dátuma:
2021.01.12.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette