Helyi hivatalos közlöny

A székelyudvarhelyi önkormányzat ma tartotta e havi rendes tanácsülését. A tanácskozásra 25 napirendi pontot terjesztettek elő, amelyek közül egy terület koncesszióba adásáról szóló tervezetet az ülés elején bizonyos szakhatósági igazolás meg nem érkezése miatt visszavontak.

A mai ülésen egyöntetűen támogatta az önkormányzati testület azokat a tervezeteket, amelyek több terület megvásárlásának elindítását célozzák. Így elkezdődhet a Székelytámadt vár körül több ingatlannak a felvásárlási folyamata, ugyanakkor a Lakatosok, a Bethlenfalvi út és a terelőút találkozásánál kialakítandó új útkereszteződéshez szintén elkezdhet két területet megvenni a város a mai szavazatnak köszönhetően. Erdősítésre szánt területeket is elkezdhet felvásárolni Székelyudvarhely, illetve az úgynevezett Cseplesztető dűlő részen is elindulhat a vásárlási eljárás. Ide vízmedence és víztisztító épülne. A Tompa László és a Tó utcában két területet kíván megvenni a város, amelyek a vár felújítását követő körbejárhatóságát biztosítanák. A Vásártér utca 1. szám alatti ingatlant is megszeretné venni a város. A területen parkolót, zöldövezetet alakítanának ki, egy részét pedig a piac kapná meg.

13 magánszemély adókedvezményre vonatkozó kérését is jóváhagyta ma a testület. Ez 1370 lejes támogatást jelent. Több alintézmény esetében megszavazta a testület az új tisztségjegyzéket. Jóváhagyták ugyanakkor egy csereháti kereskedelmi terület városrendezési tervét is.

Frissítés dátuma:
2019.08.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette