Helyi hivatalos közlöny

A mai koradélutáni ülés összehívását a Hargita Megye Tanácsa által pénteken jóváhagyott összeg városi költségvetésbe történő befogadása indokolta.

A múlt héten tartott ülésén Hargita Megye Tanácsa 300.000 lejt hagyott jóvá a székelyudvarhelyi Városi Kórház számára. Az összeget a koronavírus elleni küzdelemre költheti az intézmény. Fontos volt még ma elfogadni a város költségvetésének kiigazításáról szóló határozat-tervezetet, hiszen ma van az utolsó nap, amikor ezt még be lehet foglalni Székelyudvarhely első negyedéves költségvetésébe.

A mai azonnali tanácsülésen az önkormányzati képviselők egyhangúlag elfogadták az ülés egyetlen napirendi pontját. Az előterjesztésben Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy múlt héten Székelyudvarhely 1.580.000 lejt kért a megyei intézménytől. Az összeg mellé részletes eszközlistát is mellékelt a polgármesteri hivatal, amelyet a kórházzal és az orvosokkal történt egyeztetés alapján állítottak össze. A kért összegből mintegy 19 %-nyi részt hagyott jóvá a csíkszeredai testület, vagyis 300.000 lejt.

A mai ülésen elfogadott összeg rendeltetése már meg is van: rögzített és mozgatható lélegeztetőgép, valamint a tesztgéphez néhány kiegészítő vásárlását bonyolítja ebből a kórház.

Hajdó Csaba kiemelte, hogy a székelyudvarhelyi vállalkozók hozzáállása is köszönetet érdemel, hiszen eddig több mint 600.000 lejt adományoztak a székelyudvarhelyi koronavírus-járvány leküzdéséhez szükséges eszközök beszerzésére. Ez az összeg egyébként folyamatosan nő, egy részét már több eszköz beszerzésére és leszállítására fel is használták.

Frissítés dátuma:
2020.03.30.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette