Helyi hivatalos közlöny

Múlt héten indult a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal újabb ügyintézést könnyítő szolgáltatása. Ezzel a fejlesztéssel immár hét irodába lehet otthonról vagy mobiltelefonról sorszámot vagy időpontot foglalni. Így a vagyonkezelés, a mezőgazdasági iroda, az urbanisztika, a lakásalap, a helyi adók és illetékek, a szociális osztály, illetve az anyakönyvi hivatal szolgáltatásai válnak könnyebben elérhetővé.

A sorszám igénylését a rendszer mindig az igénylés napján teszi lehetővé. Így nem szükséges a kapunál lévő sorszámosztó gépet használni, hanem egyből lehet a keresett irodához menni, ahol a bejárat fölé elhelyezett képernyőn lehet követni, hogy hol tart az ügyfélfogadás sorrendje. Ez egyébként az online felületen is folyamatosan ellenőrizhető.

Ezzel szemben az időpontfoglalás azt jelenti, hogy az ügyfél saját programjához tudja igazítani az ügyintézést, kiválasztva, hogy melyik nap hány órakor tud bejönni a polgármesteri hivatalba. A rendszer a megadott telefonszámra szöveges üzenetet küld a lefoglalt időponttal. Erről később emlékezteti is az igénylőt.

Szeretnénk, ha minél többen használnák ezt az új lehetőséget. Az első 25 e-ügyintézésen keresztül sorszámot vagy időpontot igénylő személy ajándékban is részesül.

A felület elérhető a polgármesteri hivatal honlapján, az udvarhely.ro oldalon, az e-ügyintézés vagy az online időpontfoglalás gyorsgombokra kattintva.

Ezzel párhuzamosan a bal épületszárny földszintjén működik egy nyomtatványosztó gép is, amelyet bárki igénybe vehet. Az érintőképernyős felületen ki lehet választani, hogy milyen nyomtatványra van szüksége az igénylőnek, és nyomtatás után azonnal kitölthető, így akár előre összeállíthatók az iratcsomók a különféle ügyintézésekhez.

Frissítés dátuma:
2019.06.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette