Helyi hivatalos közlöny

Minden törvényes feltétel teljesült, így mára hívta össze Venczel Attila főjegyző az új önkormányzati testület tagjait, valamint Gálfi Árpád polgármestert a képviselőtestület alakuló ülésére. A dísztanácsülést a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával tartották a városháza Szent István termében. A mai ülésen az a tizenhat képviselő vett részt, akik a választások után mandátumot nyertek és el is fogadták azt.

A mai ünnepélyes tanácsülést megtisztelte jelenlétével Ion Proca, Hargita megye főispánja, valamint Șerban Alin Dorel, a székelyudvarhelyi választási bizottság elnöke is, a székelyudvarhelyi bíróság képviselője.

Az úgynevezett dísztanácsülés korelnöke Bíró Edith képviselőasszony volt, míg a két korjegyző, azaz a most megalakult önkormányzati testület két legfiatalabb tagja Darabont Ede-Gergő és Józsa Levente voltak.

Az ülés elején Venczel Attila ismertette a forgatókönyvet, majd Bíró Edith ülésvezető elnöki minőségében szólalt fel. Az eskütétel menetének bemutatását követően, valamint a bíró úr által felolvasott bírósági érvényesítő végzés után a jelenlévő önkormányzati képviselők egyenként letették a hivatali esküt.

Sorrendben: Albert Sándor, András Lehel, Benedek Árpád Csaba, Bíró Edith, Biró Jolán, Darabont Ede-Gergő, Dávid Endre, Jakab Zoltán, Józsa Levente, Dr. Kurtus István, Ölvedi Zsolt, Pál Dénes, Pálfi Kinga, Péter Balázs, Szabó Zsuzsa és Szakács Tibor olvasták fel románul és magyarul az eskü szövegét, kezüket az ország Alkotmányára és a Bibliára helyezve.

Az esemény következő részében Gálfi Árpád újraválasztott polgármester mondta el a hivatali esküt.

Miután a főjegyző ismertette a most hivatalba lépett előljárók kötelezettségeit, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármestere, Gálfi Árpád tartotta meg ünnepi beszédét. Kiemelte: bízik abban, hogy együtt tudnak működni a frakciók a következő időszakban.

A Szabad Emberek frakciójának nevében András Lehel önkormányzati képviselő szólalt fel. Az RMDSZ részéről Jakab Zoltán tartott beszédet.

Ion Proca ünnepi beszédében kitért arra is, hogy fontos, hogy mindannyian még többet tegyünk annak érdekében, hogy a Hargita megyei járványügyi jelentésekben drasztikusan csökkenjenek a jövőben a számok. Jelenleg ugyanis rendkívül aggasztó a helyzet Székelyudvarhelyen. Gratulált a a többséget szerzett frakciónak, és külön kiemelte az RMDSZ-frakció együttműködésre tett ígéretének fontosságát.

A fennmaradt három önkormányzati képviselői hely elfoglalására, illetve Székelyudvarhely Megyei Jogú Város alpolgármesterének megválasztására a következő ülésen kerül sor.

 

Frissítés dátuma:
2020.10.27.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette