Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt évek alatt megerősödött Székelyudvarhely és a Semmelweis Egyetem Pető András Kara közötti kapcsolat. Legutóbb júniusban járt városunkban a magyarországi intézmény küldöttsége, a nyáron pedig háromhetes foglalkozást tartottak a kar konduktorai a székelyudvarhelyi gyermekeknek.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar Kiemelt Nemzetközi és Nemzeti Szolgáltatások Központjának megbízott igazgatója volt ma a városháza vendége. Székelyudvarhely alpolgármestere, Pálfi Kinga a mai találkozón elmondta: „megtisztelő a városnak, hogy a Semmelweis Egyetemmel írhatunk alá együttműködési szerződést.”

A meghatározatlan időre szóló szerződés alapján a székelyudvarhelyi felnőtteknek és gyermekeknek szóló foglalkozások megtartása mellett ezek a fejlesztő foglalkozások gyakorlatlehetőséget biztosítanak a Pető módszert az ilyefalvi központban elsajátító hallgatók számára is. Jövőre már udvarhelyi végzősei is lesznek a háromszéki központnak.

Amennyiben a járványhelyzet engedi az idén még két alkalommal tervez a budapesti konduktorcsapat Székelyudvarhelyre jönni. Egyik alkalommal felnőtteknek, a másik alkalommal gyermekeknek fognak konduktív pedagógiai módszer segítségével rehabilitációs fejlesztést tartani. Az egyetem rektori döntése alapján kizárólag oltott felnőttek vehetnek részt ezeken a tevékenységeken. A fejlesztések időpontját időben közölni fogjuk.

Csuka Pál ugyanakkor jelezte, hogy még az idén tervezi a kar egy olyan kurzus megtartását Székelyudvarhelyen, amelyen olyan pedagógusok vehetnek részt, akiknek az osztályaiban fogyatékkal élő gyermekek tanulnak. Ugyanekkor a szülőknek is tartanak majd előadást, illetve külön képzéssel jönnek az orvosoknak, illetve a pedagógus hallgatóknak. A pontos részletekkel időben jelentkezünk.

Frissítés dátuma:
2021.09.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette