Helyi hivatalos közlöny

Az Állami Pénzügy (ANAF) által elindított ügyfélkapuhoz hasonlóan lehetőség van elektronikus ügyintézésre. Jelenleg az adóigazolások és  autóadó-bejelentés működik, de hamarosan kiterjesztjük az ingatlan és terület bevallásokra is.

Az ügyfélkapu a https://e.udvarhely.ro/ címen működik. Ha még nem regisztrált, akkor “Cont nou” gombbal kezdje.

Természetes személyek esetén  a regisztrációt követően egy kéréstípust készít a rendszer, amit aláírás után  a polgármesteri hivatal portáján  letehet, mi onnan átvesszük és aktiváljuk a rendszerben.

Cégek esetén elektronikus aláírás és közjegyzői felhatalmazás szükséges. Mivel a könyvelőknek van már elektronikus aláírásuk, javasoljuk, hogy ők legyenek azok a személyek, akiket felhatalmaznak arra, hogy a céget a polgármesteri hivatallal kapcsolatos elektronikus ügyintézésekben képviseljék. Ezt a meghatalmazást a rendszerből kinyomtatott kéréssel, a cég bejegyzési lapjának másolatával és az illető személy személyi igazolásának másolatával együtt le kell adni a polgármesteri hivatal Adók és Illetékek osztályára (19). Egy személy több cég vagy fizikai személy nevében is végezhet online tevékenységet amennyiben van közjegyzői meghatalmazása az illető cégektől vagy személyektől.

https://e.udvarhely.ro/ használatához a csatoltam a felhasználói kézikönyvet román nyelven.

A rendszert teszteltük, jól működik., kollégáim pedig figyelik a befutott információkat , hogy az operativitást biztosítani tudjuk.

A használati útmutatót alább mellékeltük.

Manual de utilizare platformă AvanSis Online - Contribuabil v. 1.0.2

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette