Helyi hivatalos közlöny

A nagycsütörtökre összehívott áprilisi rendes havi tanácsülés legfontosabb napirendi pontja a város 2019-es éves költségvetésének elfogadása volt. Az önkormányzati testületnek Jakab Attila városmenedzser mutatta be a honlapunkon is elérhető interaktív költségvetést. A hozzászólásokat követően a testület 11 igen szavazat és 8 tartózkodás mellett elfogadta Székelyudvarhely költségvetését. Ez azt jelenti, hogy végre elkezdődhetnek az erre az évre tervezett beruházások, fejlesztések.

A tanácsosok elfogadták továbbá a Fások utca 3. szám alatti terület, illetve a Szejkefürdő városrendezési tervét. A mai tanácsülésen terjesztette elő Székelyudvarhely Megyei Jogú Város az idei évi költségvetésből finanszírozott, különféle területeket érintő (egyházak, nonprofit szervezetek, sporttevékenység) vissza nem térítendő támogatási programjait, amelyet szintén pozitívan támogatott a testület.

A Delgaz Grid újabb utcákban szeretné kicserélni a teljes gázvezetéket, ehhez kérte a műszaki osztály a tanácsosok támogatását. A Csere, Domb, Baróti Szabó Dávid, Templom, Sas, Mező, Szombatfalvi és az Ugron Gábor utcákban így hamarosan elkezdik a munkálatokat.

A következő ülés vezetőjének Orbán Árpád alpolgármestert választotta meg a testület.

Frissítés dátuma:
2019.04.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette