Helyi hivatalos közlöny

Lezárult a Mihai Eminecu utcai 2A és 2B szám alatt található épületegyüttes teljes felújítása. A lépcsőházak felújítását és teljes körű hőszigetelését az Európai Unió által, vissza nem térítendő pályázati forrásokból finanszírozta a város.

A munkálatok elején tavaly.

A munkálatok végén.

A kiírás szerint a költségek a következő arány szerint oszlotta meg: az Európai Unió a költségek 60%-át, a helyi önkormányzat 15%-ot és a lakók a fennmaradó 25%-ot finanszírozták.

Gálfi Árpád polgármester a mai átadón kiemelte: most értünk el a tömházszigetelési projekt második tömbjének lezárásához, további két tömbház esetében zajlanak a munkálatok.

„Gratulálni szeretnék minden lakónak, aki annak idején becsatlakozott ebbe a nagy felújításba. Köszönöm, hogy megbíztak bennünk, és remélem hosszú évekig nem bánják meg a belénk vettet bizalmat, mert ma ezek a lakások sokkal többet érnek, mint a beruházást megelőzően” – hangsúlyozta a polgármester.

Fontos megjegyzeni, hogy a tömbházak magántulajdonban vannak, tehát a város csak akkor tud ezekben a felújítási munkálatokban részt vállalni, ha a városlakók, a tömbháztulajdonosok mindezt jóváhagyják.

A mai eseményen Lőrinc Árpád, a polgármesteri hivatal beruházási és fejlesztési igazgatóságának mérnöke ismertette a munkálattal kapcsolatos részleteket.

A lakók önrésze 168.100 lej (ez az összeg csak a tető felújítására lett volna elegendő), a város része 252.727,66 lej, míg az uniós támogatás 283.412,17 lej volt. A több mint 704.000 lejes összköltségű teljeskörű hőszigetelésnél korszerű anyagokat használt a kivitelező: a falakra 10 cm-es kőzetgyapot, míg a tetőtérre 15 cm-es kőzetgyapott szigetelés került.

Teljesen új tetőt kapott az épület, illetve minden elavult nyilászárót is kicseréltek. Megújultak a lépcsőházak bejáratai és a lakrészek teraszai is.

Magyari Dénes lakótársulási elnök a helyszínen elmondta: a lakók meg vannak elégedve a végeredménnyel.

A helyszínen több lakó is várta az átadót. Elmondták, hogy már ezen a télen érezhető volt a szigetelésnek, különösen a tető és a falak hőszigetelésének hatása: a lakásokban sokkal melegebb volt, mint korábban, és a számlák is kisebbek voltak.

 

Frissítés dátuma:
2022.06.15.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette