Helyi hivatalos közlöny

Ma reggel 9 órakor kezdődött a Gábor Áron utca kockaköves burkolatának javítása. A munkálat a tavaly ősszel, a gázvezeték cseréjét követően kezdődött el. Akkor az utca hosszabb, a Győzelem utca és a Bethlen Gábor utca közti szakaszán javították ki a burkolatot. Már akkor jeleztük, hogy idén tavasszal folytatódni fog az utca burkolatának rendbetétele.

Most a Győzelem utca és a Függetlenség sugárút közti részt zárja le a kivitelező cég. Az említett részen a problémás helyeken felszedik a burkolatot, és megfelelő alapozással helyezik vissza azt. A javítási munkálatok idejét két hétre becsülte a szakcég. Az említett időszakban tilos a parkolás is, illetve a tartósság érdekében az autóval való ráhajtás is.

Tovább folytatódik továbbá a gázas beruházás is. A Tábor utca felső szakaszán ma végez a kivitelező cég. A vezeték nyomvonalát betonozzák. Ha a napokban elindulnak az aszfaltkeverők, akkor aszfalt, ha nem, akkor ideiglenesen beton kerül a felületre. Ma kezdik a vezetékcserét a Tábor utca alsó, Ady Endre és Solymossy utcák közti szakaszán. A munkálatok miatt az utcában a felfelé vezető sávot lezárják. A forgalomkorlátozás előreláthatólag három hétig fog tartani.

Szintén holnap kezdődik a Hunyadi János utca Wesselényi Miklós és Agyagdomb utca közötti részén a gázvezeték cseréje. Bár a munkálat nem az útfelületen, hanem a járdán zajlik, kérjük az autóvezetőket, hogy körültekintően vezessenek. Mivel a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, és a körülmények is megengedik, a bekötéseket nem a burkolat átvágásával, hanem az út alatti speciális fúrással oldja meg a szakcég. A munkálat várhatóan a hónap végéig tart.

A kadicsfalvi részen ma elér a kivitelező a Fenyő utcáig a gerincvezeték elhelyezésével. Itt a hosszabb bekötések esetében szintén fúrással oldják meg a csatlakozást, hogy az utca forgalma zökkenőmentes maradjon.

A Bem József utca esetében az ideiglenes visszaállítás minőségét kifogásolta ma a műszaki osztály, így azt a kivitelező még ma ki kell javítsa. Amenniben az időjárás engedi, akkor csütörtökön és pénteken, március 12-én és 13-án az Ady Endre aszfaltos részén, valamint a Kuvar utcában visszaaszfaltozzák a gázvezetékcsere nyomvonalán feltört burkolatrészt.

 

Frissítés dátuma:
2020.03.10.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette