Helyi hivatalos közlöny

Tisztelt székelyudvarhelyiek!

A koronavírus okozta vészhelyzet, illetve a ma hivatalunkba küldött törvényi szabályozás értelmében, a teljes március 15-i ünnepi programjainkat lemondjuk.

A lengyelországi Jasło városával március 14-re tervezett testvértelepülési szerződéskötést egy későbbi, a rendkívüli helyzetet követő időpontban tartjuk meg. Ugyanekkor fogjuk színpadon bemutatni az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulójára tervezett teljes ünnepi műsort. Az érintett fellépőkkel, kulturális intézmények vezetőivel már egyeztettünk.

Fontos kiemelni, hogy a ma érvénybe lépett szabályozás értelmében a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyása szükséges minden rendezvényhez, illetve olyan megmozduláshoz, amelyen 1000-nél kevesebb személy vesz részt. A jóváhagyás megszerzésével kapcsolatos információkat a www.dspharghita.ro oldalon lehet elérni. A kitöltött és aláírt dokumentumokat az epidem@aspharghita.ro/dspj.harghita@aspharghita.ro e-mailcímre kell küldeni (https://dspharghita.ro/ro/agenda-publica/informare-evenimente-organizate-cu-un-număr-mai-mic-de-1000-de-participanți/). Pozitív elbírálás esetén a helyi hatóságok hozzák meg a végső döntést a rendezvények, események, programok megtartásával kapcsolatban.

Kérjük az érintetteket, hogy vegyék komolyan az érvénybe lépett szabályozást, hiszen azok be nem tartása büntetőjogi felelősségvállalást von maga után.

A fejleményekről, tudnivalókról folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot.

Vigyázzunk egymásra!

Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Székelyudvarhely, 2020. március 9.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette