Helyi hivatalos közlöny

2020. július 9–12. között Székelyudvarhelyen került volna sor a „Határok nélkül” címmel szervezett kézilabda és kulturális fesztiválra a Magyar Kézilabda Szövetség és a város szervezésében. A koronavírus-járvány által okozott kényszerű korlátozások és a kialakult helyzet miatt az eseményt 2021 augusztusára halasztódott.

A székelyudvarhelyi fesztivál nagyszerűen illeszkedett volna a nemzeti összetartozás évének idei programsorozatába, ezért is volt fájó a döntés és rosszul esik kimondani, hogy idén nem kerülhet sor az eseményre – mondta el Ilyés Ferenc, 229-szeres válogatott, kétszeres olimpiai 4. helyezett kézilabdázó, az MKSZ határon túli magyar kézilabdázásért felelős elnöki megbízottja.

– Nagyon nagy öröm számomra, hogy a helyszín ráadásul szülővárosom, Székelyudvarhely lenne, ám még nem beszélünk múlt időben a fesztiválról, hiszen az álmunk és vágyunk az, hogy az idei év helyett 2021-ben összegyűlhessünk, az eredeti időpontban azonban felelősséggel nem vállhalhatjuk a rendezést, hiszen a gyerekek, szüleik, edzőik és az érdeklődők egészsége a legfontosabb, és jelenleg még a júliusban érvényes helyi jogszabályi környezet sem ismert. Sajnos nem látjuk, hogy egy biztonságos, felszabadult eseményt tudnánk szervezni, márpedig éppen ez lenne a cél.

A Magyar Kézilabda Szövetség eltökélt szándéka a rendezés, a jelenlegi tervek szerint 2021. augusztus 19–22. között.

Frissítés dátuma:
2020.06.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette