Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a kulturális intézményekkel közösen a járványhelyzet miatt rendhagyó módon tiszteleg a hősök előtt az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulóján:

Március 8–12.:

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár idén is meghirdette tematikus rajzpályázatát, amelyre könyves ihletésű illusztrációkat várnak a könyv éve jegyében. Az alkotásokat a kölcsönző részlegre kell eljuttatni március 12-én, 19 óráig, a kiállítás hétfőn, március 15-én 11 órától nyílik.

Az ünnepre hangoló, a gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű kokárda- és huszárcsákó-készítést idén a Művelődési Ház hosszabbra tervezte. A járványügyi rendelkezések betartásával hat napon át várja az intézmény a 0266-218147-es telefonszámon bejelentkezett csoportokat és osztályokat március 8–12. között, valamint az ünnep napján, március 15-én.

  • A foglalkozások többfélék:
    • huszárcsákó készítés, -festés iskolásoknak (max. 25 fő /alkalom),
    • kokárdakészítés (max. 25 fő /alkalom),
    • kokárda-nemezelés (max. 10 fő /alkalom),
    • tűzzománcozott kitűző készítése (max. 10 fő /alkalom).

Március 14.:

Március idusának előestéjén, március 14-én ünnepi hangversenyre vár bennünket a Székelyföldi Filharmónia a Stúdió Mozi nagytermében 18 órától. Bartók Béla, Kacsóh Pongrác, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc műveiből hallhatunk majdünnepi válogatást, az est során pedig fellépnek a Kolozsvári Magyar Opera és a budapesti Állami Magyar Operaház szólistái:Veress Orsolya (mezzoszoprán) és Sándor Csaba (bariton). Vezényel: Jankó Zsolt karmester. A hangversenyt terveink szerint élőben közvetítjük a városháza Facebook-oldalán.

A koncerten való részvétel feltétele a 0745-031452-es telefonszámon való előzetes regisztráció, jegyek elővételben a Művelődési Ház pénztáránál válthatók ki.

Március 15.:

A Haáz Rezső Múzeum szintén március 15-én új kiállítással várja az érdeklődőket. 18 órakor nyílik Az 1848–49-es szabadságharc aradi ereklyéi című tárlat.

A nap folyamán ugyanakkor bárki számára lehetőség lesz elhelyezni az emlékezés és a tisztelet jeleként a koszorúkat a Vasszékelynél. A járványhelyzetre való tekintettel tehát a koszorúzás nem szervezetten, hanem egyénileg fog történni.

A már megszokott módon idén is díszbe öltözik a város. A Hagyományőrző Székely Huszárezred pedig idén hosszabb útvonalon tartja meg felvonulását: a déli harangszó előtt Szombatfalváról indulva érintik a Tomcsa-negyedet, a Sziget-negyedet, a városközpontot, a Tábor-, valamint a Bethlen lakótelepeket.

 

Frissítés dátuma:
2021.03.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette