Helyi hivatalos közlöny

"A rózsákról – Danyi Zoltán erdélyi könyvbemutatói" adatai:

Dátum

2022. április 27. 19:00 – 2022. április 27. 20:00

Helyszín

Retro Gold Étterem

Facebook esemény

Murányi Sándor Olivér eseménye:

Danyi Zoltán fenti címmel megjelent kötetét mutatják be a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban április 25-én, hétfőn 17 órától, a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse-ban április 26-án, kedden 18 órától és a székelyudvarhelyi Retro Gold Étteremben április 27-én, szerdán 19 órától.
DANYI ZOLTÁN 1972-ben született Zentán. Bölcsészettudományi tanulmányait Szegeden és Újvidéken végezte. 2008-ban doktori fokozatot (PhD) szerzett Hamvas Béla regényeiről írt értekezésével. Ezt követően a szerző kéziratainak sajtó alá rendezésével foglalkozott. 2011 óta rózsatermesztőként dolgozik.
Első regénye, A dögeltakarító a háború témáját dolgozza fel, ennek megírásáért Mészöly Miklós-díjjal jutalmazták.
A rózsákról című új regényéről Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom kritikusa a következőket írja: „Danyi Zoltán komoly művet tett le az asztalra. Miként hőse, úgy ő is magának szabta meg a szabályokat. A fő szabály az, hogy a súlyos dolgokról csak a rózsák közt szabad gondolkozni, mert ott biztonságban van az ember, főleg, ha szaggatott, töredezett az élete. Ez a regény a szabadságot keresi. És a szabadság minden kényszeresség, kielégületlen szerelem, szenvedés és mániás bizonytalanság közepette létezik. Bizonyság a létezésére éppen az, hogy nem találjuk.”
A rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a Retro Gold Étterem, a G. Kulturális Egyesület, a Tein Teahouse, a Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa.
A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható, és a szerző dedikálja. Mindenkit szeretettel várnak.

Frissítés dátuma:
2022.04.25.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette