Helyi hivatalos közlöny

"Adventi gyertyagyújtás – második vasárnap" adatai:

Dátum

2022. december 04. 17:00 – 2022. december 04. 17:30

Helyszín

Márton Áron tér

Facebook esemény

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

Mindannyiunk által kedvelt pillanat az adventi időszak négy vasárnapjának Márton Áron téri gyertyagyújtása. Idén is lelkipásztoraink adventi gondolatai, valamint a városi kórusok és szólisták énekhangja kíséretében tölthet el bennünket hétről hétre a várakozás meghitt érzése.
Az első vasárnapon, november 27-én a Szent Miklós Római Katolikus Plébánia részéről Ft. Márton József főesperes-plébános gondolatai és a Balázs Ferenc Vegyeskar előadása szolgált kellő nyitányként az adventi időszakhoz. Vezényelt: Kovács László karnagy.
A második vasárnapon, december 4-én, Nt. Pitó Zsolt, a Belvárosi Református Egyházközség lelkészének gondolatait, valamint az Alla Breve Vegyeskart hallhatjuk, ugyancsak Kovács László karnagy vezetésével.
A harmadik vasárnapon, december 11-én, Mezei Ödön, a Székelyudvarhelyi Baptista Gyülekezet lelkésze, Faluvégi Chripkó Krisztina szólista és Lokodi András zongorista gondoskodik az ünnepi hangulatról.
A negyedik vasárnapon, december 18-án pedig Nt. Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztorának adventi gondolatai és a Székely Dalegylet Férfikórus által elődadott énekek kíséretében gyullad ki a fény a Márton Áron téri, városi adventi koszorún. Kórusvezető: Bartalis Izabella. A negyedik vasárnap egyben az idei Karácsonyi Vásár nyitánya, így vélhetően ekkor már a cserkészek által hozott Béke-lánggal gyújtjuk meg a gyertyákat, és ki-ki hazaviheti otthonába a lángot.
Éljük meg együtt a várakozás meghitt örömét! Várunk szeretettel mindenkit vasárnaponként 17 órától a Márton Áron térre.

Frissítés dátuma:
2022.11.28.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette