Helyi hivatalos közlöny

"Betlehemi királyok – bábjáték // Karácsonyi Vásár" adatai:

Dátum

2019. december 17. 18:00 – 2019. december 17. 19:00

Helyszín

Márton Áron tér

Facebook esemény

Ha egy angyal alászállna a Mennyekből és bekopogna hozzánk, vajon befogadnánk-e? A nagy karácsonyi vásárok szuper-árleszállításai és elutasíthatatlan csillogó-villogó ajánlatai közepette van-e még helye az isteni csodának?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a a Puck Bábszínház a kedd esti előadásában.

A bábjátékban szereplő három király is meghallja a hívó szót és elindul a csillag után, Betlehem felé, de közben összevesznek, kibékülnek, próbáknak vettetnek alá és szinte észrevétlenül kalauzolnak el Heródes palotájába, majd a legszentebb helyre, a betlehemi istállóba…

Közben megtudhatjuk milyen érzés éjszakai szállást keresni és nem találni… Miközben az Ördög sem alszik és megpróbálja a Kisjézust ellopni, de persze, nem fog sikerülni, mert az Angyal, a Bárányka és a gyerekek megakadályozzák.

A fakanalas bábokkal, szalmabálás, félig hagyományos, félig modern betlehemes bábos játékot Erdei Emese, Bondár Tibor és Mostis Balázs adják elő.
Az előadás szövegét József Attila Három királyok c. verse és számtalan népi betlehemes elemeinek felhasználásával összeállította Demeter Ferenc. A bábokat Gál Orsolya készítette.

Frissítés dátuma:
2019.12.16.

#Kulturális #szórakoztató

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette