Helyi hivatalos közlöny

"Bizniszvitamin – Milyen lesz a jövő városának közlekedése?" adatai:

Dátum

2023. szeptember 20. 18:00 – 2023. szeptember 20. 19:00

Helyszín

Harghita Business Center

Facebook esemény

Harghita Business Center és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

Az előadás címében szereplő kérdésre keressük a választ Vitézy Dávid, a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértőjével a HBC konferenciatermében.
Igen, ez egy esti esemény lesz: https://hbc.ro/esemenyek/jovo-varosa-kozlekedes/
Miért hoztuk el a témát?
A közlekedési szakértő az Európai Mobilitási Hét alkalmából érkezik Udvarhelyre ahol az érintettek bevonásával munkamegbeszélés keretében lehetőségünk lesz átbeszélni a városi közlekedés jövőjét, átszervezési lehetőségeit.
A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a HBC által szervezett workshopot követően Vitézy nyilvános előadást tart a témában 18 órától.
De miért is hoztuk el a témát?
A történelem folyamán sosem volt még olyan intenzív a városiasodás, mint napjainkban. Az ENSZ jelentése szerint a földlakók több, mint fele városokban él.
Romániában mintegy 12 millióan laknak városokban, ami az összlakosság 55%-át jelenti. De bőven elmarad ez az észak-amerikai régióhoz képest, ahol ez az arány 82%.
Az IT iparágat is régóta lázban tartja a kihívás, hogy milyen megoldásokkal lehet élhetőbbé tenni a városokat. Nem véletlen, hogy Japántól Hollandián át számos helyen kísérleteznek egyre komolyabban okosváros technológiákkal. Ez viszont nem egy standard folyamat, hiszen minden városnak meg kell birkóznia a maga urbanisztikai és építészeti sajátosságaival.
Első lépés – és a legnagyobb kihívás is egyben – a forgalom és a közlekedés szabályozása, amely Székelyudvarhely számára is akut probléma.
Ezt tárgyalja Vitézy Dávid udvarhelyi előadásában is.
Jegyet vásárolni az eseményre itt tudsz: https://hbc.ro/esemenyek/jovo-varosa-kozlekedes/
Előadónkról:
Vitézy Dávid közgazdász, közlekedési és város-mobilitási szakértő, korábbi közlekedésért felelős államtitkár; aki fontos szerepet játszott a budapesti közlekedés fejlesztésében és szervezésében is.
Négy éven át vezette ugyanis a 2010 végén alapított integrált közlekedésszervező céget, a Budapesti Közlekedési Központot (BKK). Az intézmény vezérigazgatójaként irányította és felügyelte a budapesti közlekedési rendszer működését és fejlesztését.
Vitézy vezetésével olyan projektek valósultak meg, amelyek célja a budapesti közlekedés hatékonyságának és minőségének javítása; például a metróvonalak felújítása, új villamosvonalak bevezetése.

Frissítés dátuma:
2023.09.19.

#tudásfejlesztő/oktatás

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette