Helyi hivatalos közlöny

"Bizniszvitamin – Vállalkozás a VUCA világában" adatai:

Dátum

2022. március 24. 08:15 – 2022. március 24. 09:30

Helyszín

Harghita Business Center

Facebook esemény

A Harghita Business Center eseménye:

Változékony, bizonytalan, összetett, többértelmű – vállalkozás a VUCA világában
Körülnézel és mindenhonnan a változás ömlik rád. Az elmúlt évtizedek a drámai változásokról szóltak, a gazdasági, ipari és technológiai világ fejlődése olyan környezetet teremt, ahol nem kikerülhető a változás, és ráadásul az információ is jobban terjed ezekről az internet, a közösségi média és társai által. A 2008-as válság sem volt egyszerű, ám 2020-as koronavírus-járvány egyre csak növelte (növeli) a turbulencia, a veszély és a kiszámíthatatlanság érzését. És pár hete elindult az ukrán-orosz háború, ami szintén csak fokozta ezt az életérzést.
A mai világra jellemző a hirtelen (Votality), kiszámíthatatlan (Uncertainty), számos különböző és látszólag nem összefüggő tényező okozta változás (Complex), ami ambivalens reakciókat vált ki az emberekből, továbbá váratlan vezetői döntéseket eredményez (Ambiguity). A VUCA-világ mindennap új kihívás elé állítja a társadalom egészét, de különösen az üzleti világot és a politikai vezetőket.
Napjaink vezetői számára a hétköznapok része az új, kihívást jelentő helyzetekkel szembenézni. A napi híradások tele vannak példával, hogyan jelenik meg a VUCA az élet minden színterén: a társadalomban, az üzleti életben vagy a politikában – gondoljunk itt akár a szomszédban zajló háborúra, vagy éppen a pandémiára -, de egy népszerű civil kezdeményezés, ami hirtelen lendületet kap a közösségi médián keresztül, egy bomlasztó új piaci szereplő, amely újraírja a játékszabályokat egy iparágban, egy fékevesztett nemzet sikertelen vagy sikeres rakéta kísérlete, a 2016-os amerikai elnökválasztás vagy a Brexit, ezek mind példák a VUCA-eseményekre.
Milyen készségekre és milyen vezetői kompetenciákra van szükség ehhez a gyors ütemű, folyamatosan változó és zűrzavaros világhoz? Reményeink szerint erre ad majd választ Hűvös Ágnes a március 24-i, csütörtök reggeli Bizniszvitaminon.

Frissítés dátuma:
2022.03.17.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette