Helyi hivatalos közlöny

"Boldog boldogtalan a színpadon! – irodalmi esten Háy János új regénye" adatai:

Dátum

2024. május 11. 18:00 – 2024. május 11. 19:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

2024. május 11-én Háy János és Petruska András a Művelődési Ház vendége
Boldog boldogtalan a színpadon! Irodalmi esten Háy János új regénye
“Könnyű azt szeretni, akit nem nehéz.” – állítja Háy János József Attila-díjas író, költő legújabb nagyregénye, a Boldog boldogtalan kötetében. Öt évvel Háy János Kik vagytok Ti? nagyszabású színpadi bemutatkozása után a szerző nagyregénnyel jelentkezik, amiről állítja, „Olyan ez a könyv, hogy bárki könnyedén bele tud kuckózni és épp olyan nehéz megválni tőle, mint az életünktől.” Háy János a kötetről így ír: “Ennek a könyvnek nyolc milliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállat. Egy regény, amiben történetek követik egymást és adják át a stafétát újabb történetnek, épp úgy, ahogyan felkapjuk az idős néni csomagját a lépcsőházban, hogy innentől mi cipeljük fel az emeletre, ahogyan szülők adják át a gyereket egymásnak, hogy fáj a hátam, megfognád, ahogyan műszakváltáskor a munkatárstól átvesszük a feladatokat, majd nagyon figyelj arra a vevőre, mert gyanúsan viselkedik.”
Résztvevők: Háy János író, Petruska András zenész
Háy János
József Attila-díjas író, költő, festő. 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Versekkel jelentkezett a nyolcvanas évek első felében. Első kötete (Gyalog megyek hozzád a sétálóúton) ’89-ben jelent meg. Azóta húsz könyve jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regényt és drámát. Számtalan rajza és festménye is megjelent. Maga illusztrálja könyveit, illetve készíti a könyvek borítóit. Prózaíróként a Dzsigerdilen c. török korban játszódó regénye hozta meg a szakmai és olvasói elismerést. Az utóbbi években mint drámaíró aratott sikert. A Gézagyerek és a Herner Ferike faterja c. darabját számtalan nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.
Budapesten él. Két gyermeke van. Jelenleg szabad foglalkozású író
Petruska András
Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője. Kiforrott zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene hatásai keverednek.

Frissítés dátuma:
2024.05.06.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette