Helyi hivatalos közlöny

"CT Project – Ten | Cári Tibor & Farkas Wellman Éva" adatai:

Dátum

2021. november 27. 18:00 – 2021. november 27. 19:00

Helyszín

Stúdió Mozi

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

CT Project: TEN- November 27-én, 18 órától a Stúdió moziban
A sokak számára ismerősen csengő Cári Tibor neve és zeneszerzői tevékenysége sok mezsgyét átitatott. A székelyudvarhelyi születésű alkotó pályafutását a temesvári magyar színházban, zongoristaként kezdte, majd a temesvári zeneakadémia elvégzése után több mint hetven alkalommal zeneszerzőként dolgozott, olyan rendezőkkel, mint Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Bozsik Yvette, Balázs Zoltán, Göttinger Pál, Horváth Csaba vagy Ada Lupu. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház állandó munkatársaként az intézményhez szoros kapcsolat fűzi, ezáltal az elmúlt évtizedben számos előadás zenéjét írta. Olyan címek fűződnek a nevéhez, mint Furnitur, Peer Gynt, Vagabondó, Borsszem Jankó, Rendőrség, Özönvíz előtt, vagy éppen a Parasztopera, melyben zenei vezetőként tevékenykedett.
A TEN produkció sem kivétel.
A koncert zenei anyaga a budapesti Radnóti Színház 10 című előadásához készült, a szöveget Székely Csaba írta, az előadást rendezte Sebestyén Aba.
Cári Tibor koncertje az előadás zenéjének egy továbbgondolt, kibővített változata. 2019-ben a 10 több elismerésben részesült: elnyerte a Színikritikusok díját, a POSZT-on a legjobb zenének ítélték munkáját.
A koncerten a szerző zongorázik, énekesként közreműködik a Temesvári Magyar Színház négy színésze: Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Kiss Attila. A zenekart kiegészíti Szabó J. Attila (cselló) és Dragalina Cristian Csaba (hegedű). Elhangzanak még Farkas Wellmann Éva Parancsolatok-versei is a színészek és költőnő előadásában.
„Mit rád adott a földi ittlét,
gyűretlenül s mielőbb vedd le.
Esetleges, ki merre, mit lép –
ne válaszolj a gyűlöletre.”
Farkas Wellmann Éva Parancsolatok című versciklusa könyv alakban, két kiadásban is megjelent 2018-ban, és bekerült a szerző legújabb kötetébe is. A versek a tízparancsolat mai, friss értelmezését adják, és az utóbbi három évben számos találkozásban volt részük társművészeti alkotásokkal. Ezúttal Cári Tibor zenéjéhez társulnak. A 10 című előadás zeneanyaga és a parancsolat-versek először Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában mutatkoztak be együtt 2021 őszén, és a visszajelzések egyöntetűen azt jelezték: termékeny összhangban.
Részvételhez előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken:
https://forms.office.com/r/4Cn6n0jKPM
Illetve megköszönjük, hogy a jelenlegi járványügyi szabályok betartásával látogatják a koncertet:
* a 12 év fölötti személyek kizárólag a következő névre szóló dokumentumok valamelyikének felmutatásával léphetnek be:
* kóddal ellátott oltási igazolás (telefonos formában is)
* a fertőzésen való átesésről szóló igazolás.

Frissítés dátuma:
2021.11.24.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette