Helyi hivatalos közlöny

"Előadóest – Fiatal tehetségek sorozat" adatai:

Dátum

2022. március 25. 18:00 – 2022. március 25. 19:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény

Székelyföldi Filharmónia és Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

Műsoron:
Szergej Rachmanyinov
10 Prelűd az Op. 23 és Op. 32 sorozatokból
6 Moments musicaux, Op. 16
esz-moll Elégia, Op. 3, Nr. 1
Diana Ichim jelenleg a brassói Transilvania Egyetem zene fakultásának mesterszakos hallgatója. 6 éve tanul Dr. Stela Drăgulin zongoraművész irányításával, aki a romániai és nemzetközi zenei élet elismert személyisége.
Egyetemi évei alatt Diana számos versenyen vett részt szép sikerrel: legutóbb a VIII. Art Braşov Estival verseny Kiválósági díját és a zsüri különdíját nyerte meg. Számos koncertet adott az országban és külföldön is: Bulgáriában, Mongóliában, Kínában turnézott nagy sikerrel.
Nemrégiben abban a kitüntetésben részesült, hogy Romániát képviselhette az Expo2020 Dubai-on, több koncertet adva Románia pavilonjában, és a Jubilee Park-színpadán. Ez utóbbi színpadon az ő zongorajátéka nyitotta meg a Vatikán által szervezett Karácsonyi hangversenyt. Ugyancsak az ő zongorahangversenye nyitotta a Brassói Egyetem Zenei Központjának 2020-2021-es évadát, amelyet a londoni Román Kulturális Intézet is közvetített.
Diana a zene fakultás Kamarazenekarának zongoristája, 2020-tól pedig csembalótanulmányokat is végez. Bátran mondhatjuk, hogy a feltörekvő fiatal zongoraművész nemzedék egyik legkiválóbb képviselője.

Frissítés dátuma:
2022.03.22.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette