Helyi hivatalos közlöny

"Érzelmeink a digitális korban – Dr. Tari Annamária előadása" adatai:

Dátum

2019. október 15. 18:00 – 2019. október 15. 19:30

Helyszín

Stúdió Mozi

Facebook esemény

Dr. TARI ANNAMÁRIA: Érzelmeink a digitális korban – Párkapcsolattól a gyereknevelésig

Választottad már a chat lehetőségét egy kellemes teázó helyszíne helyett egy megbeszéléshez? Láttál már vendéglőben, evés közben telefonról mesét néző kisgyereket? Vagy kamasz társaságot, ahogy együtt, és mégis külön a telefonjaikat bújják? Rendeltél már online bármit, ahelyett, hogy az üzletben megnézted, felpróbáltad volna? Posztoltad már, hogy neked épp milyen jó? Aztán vártad a lájkok százait?

Ha bármelyik kérdésünkre „igen” a válaszod, üdvözlünk a 21. század világában, vagyis a digitális korban, melynek jelenléte nagymértékben befolyásolja, esetleg károsítjhatja is személyiségünk fejlődését, megváltoztathatja érzelmeink átélésének intenzitását, „online boldogságparádét”eredményezhet.

Dr. TARI ANNAMÁRIA pszichológus több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Véleménye szerint nagyon nehéz megtartani a határt az „online” és „offline” világ között.

Milyen módon befolyásolja mindez (pár)kapcsolatainkat? Milyen tanácsokat érdemes megfogadnunk ahhoz, hogy a valóságban tudjunk maradni?
A neves magyarországi pszichológus, pszichoanalitikus előadásából mindezek mellett megtudhatod, hogyan működnek a különböző generációk az információs korban, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, hogyan segíthetik egymást. Saját praxisának tanulságai mellett számtalan friss kutatási eredményt is bemutat, és különböző szakértők gondolatait idézi, tippeket ad a szülőknek az „egészséges”, gyermekükre még nem káros internethasználat megtalálásához.

Az előadóról:
Dr. Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus. Rendszeresen publikál és előadásokat tart.
Első könyve, amely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg.
2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, amely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja.
2010-ben megjelent könyve az Y generációt helyezi a középpontba. 2011-ben írta meg a Z generáció című kötetét, amely az információs korban élő kiskamaszok/kamaszok magatartásváltozásaival és a felnőtt társadalom működésével foglalkozik.
2013-ban a Ki a fontos Én vagy Én című kötete a magánéletünkben is mélyülő társadalmi nárcizmust és az online és offline tér kapcsolatát, hatásait elemzi az X generáció szempontjából.
2015-ben a Generációk online, 2017-ben pedig Bátor generációk címmel jelent meg kötete.

Dr. Tari Annamária – a Piros. Produkció meghívására – először tart előadást Székelyudvarhelyen!

Jegyek kaphatók a Bagolyvár Könyvesboltban. A jegyek ára: 30 Ron.

Frissítés dátuma:
2019.09.26.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette