Helyi hivatalos közlöny

"Filmgalopp 1." adatai:

Dátum

2022. október 07. 16:00 – 2022. október 07. 18:00

Helyszín

Városi Könyvtár

Facebook esemény

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle eseménye:

FILMGALOPP – ERDÉLYI MAGYAR FIKCIÓS RÖVIDFILMEK VERSENYE 1.
Ungváry Oscar: A fiúk országa (2022, 17′)
Egy meleg pár, János és Feri egy erdélyi város nyugdíjas lakói. Háborítatlan életüket egy régi ismerős feltűnése dúlja fel…
Búzási Gyopár: Az utolsó mese (2021, 6′)
A daliás királyfi végigjátsza a jól ismert játékot: útnak indul, legyőzve minden akadályt, hogy végül elnyerje a királylányt és a boldogságot, ahogy azt a mesékben illik. Azonban a történet itt nem ér véget, mert ami ezután következik, arra a mesetörténelem nem készítette fel hőseinket. A film Ottlik Géza szövege alapján készült.
Szabó Barbara: Füst (2022, 22′)
Albert, a furcsa író végtelenül bezárkózik saját, füstös világába. A napjait az írással tölti ki, az írás nehézségét meg a dohányzással enyhíti. Egyszercsak különös hang zavarja meg, amelynek forrását a fülében véli felfedezni. Onnantól kezdve minden erejével arra törekszik, hogy kiürítse magából a függőségét, és tiszta legyen, mint a tej.
Gábor Balázs: Ülök és nézem (2021, 11′)
A film abszurd jelenetek összefüggő sorozatából áll, amelyet folyamatosan megszakít a narrátor belső monológja egy fotográfiai kutatásról. A reális és a szürreális képek váltakozásában bontakozik ki a film belső témája, amely különböző társadalmi problémákra reflektál egy egyedi művészi elképzelés formájában.
Frunza Roland: Vándorol a pénz (2022, 39′)
A rövidfilm-antológia egy bankó útjának követésével mutat be különböző élethelyzeteket. Az epizódok merőben eltérnek egymástól, mégis egy közös jelenséget próbálnak bemutatni: a társadalmi és anyagi kiszolgáltatottság hétköznapi megnyilvánulásait.
A belépés díjtalan.

Frissítés dátuma:
2022.09.30.

#szórakoztató

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette