Helyi hivatalos közlöny

"forradalom.ma 2020" adatai:

Dátum

2020. március 15. 18:00 – 2020. március 15. 21:00

Helyszín

Márton Áron tér

Facebook esemény

forradalom.ma 2020

– rendhagyó zenés irodalmi szuperprodukció tánccal –

A Tomcsa Sándor Színház harmadik alkalommal készül március 15-ei ünnepi műsorára, amely ezúttal a márciusi ifjak elszántságát, bátorságát és kitartását kívánja bemutatni egy koncertjellegű szabadtéri előadás eszközeivel. Petőfi Sándor útját végigjárva, az ő verseit, illetve kortárs költeményeket és slamszöveget felhasználva az 1848-49-es események, a forradalom és a szabadságharc hangulatát fogjuk életre kelteni. Rendhagyó zenés irodalmi óra ez a produkció, amelyben arra is rákérdezünk, hogy hol találkozik a márciusi ifjak szellemisége a mai fiatalok életvitelével.

A produkció dalai és versek a Tomcsa Sándor Színház színészeinek előadásában szólalnak meg, az Eztán zenekar kíséretében. Közreműködik a Tamási Áron Gimnázium középiskolás kórusa, az Udvarhely Néptáncműhely csapata pedig színpadi mozgással és tánccal vesz részt az összkép kialakításában.

Résztvevő színészek: Albert Orsolya, Barabás Árpád, Bekő-Fóri Zenkő, Dunkler Róbert, Esti Norbert, Fincziski Andrea, Jakab Tamás, Kőmíves Boróka, László Kata, Lukács Emőke, Nagy Xénia-Abigél, Pál-Varga Márta, Pásztor Márk, Szűcs-Olcsváry Gellért és Tóth Árpád

Zeneszerző: Ila Gábor, Molnár Ede
Zenekarvezető: Ila Gábor
Koreográfus: Antal József
Kórusvezető: András Gellért
Versek és szövegek összeállítása: Tóth Árpád, Demeter Kata
Hangtechnika: András Gellért
Fény: Toásó István
Rendezés: Tóth Árpád

Frissítés dátuma:
2020.03.02.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette