Helyi hivatalos közlöny

"Geréb Zsuzsanna egyéni kiállítása" adatai:

Dátum

2023. május 16. 18:00 – 2023. május 16. 18:00

Helyszín

Művelődési Ház oszlopos terme

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

Szeretettel várunk mindenkit Geréb Zsuzsanna székelyudvarhelyi fiatal képzőművész egyéni kiállításának megnyitójára, amelyre a Művelődési Ház oszlopos termében kerül sor 18 órától. A kiállítás házigazdája Simon Mária Timea igazgató.
„Nevem Geréb Zsuzsánna, Székelyudvarhelyen születtem, iskolás éveimet a Palló Imre Művészeti Líceumban, festészet szakon végeztem, majd a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem, festészet karán végeztem el az alapképzést, és jelenleg másodéves mesterképző hallgató vagyok.
Alkotásaimon az emberi interakciót vizsgálom, azt hogy ezek hogyan alakulnak az idő során, mivé fejlődtek, a jelen emberére hogyan hatnak különböző hétköznapi pillanatok egy bizonyos kontextusban. Azt gondolom, hogy semmi sem aktuálisabb és életbevágóbb az emberi létben, mint az, hogy hogyan élnek az emberek és miként alkotnak egy társadalmat. Alkotásaim személyes indíttatásúak, a köznapi élet apró mozzanatait dolgozzák fel, megragadva és átgondolva a cselekvések fontosságát. Az ember a mindennapjait ösztönösen éli át, cselekedetei kapcsolatban állnak a környezetével. A kérdés ami feltevődik bennem, hogy a környezet készteti az embert az ösztönös cselekedeteihez, vagy ezek a cselekedetek alakítják ki a megadott környezetet. Mindenképpen azt gondolom, hogy egyik a másik nélkül nem jöhet létre. Ezekre a kérdésekre próbálok leginkább fókuszálni, és kapcsolatot keresni alkotó és a néző között. Alkotásaimnak két irányúnak kell válniuk egy hidat alkotva, amely a társadalom és a személyes világképem közti kapcsolat bemutatására szolgál.
Ösztönösen cselekszünk és élünk, ezeket az ösztön pillanatokat, hétköznapi tárgyakat szeretem megörökíteni és átadni, hogy valakiben már egy festményként tovább élhessen. Egy hétköznapi téma feldolgozása, esetemben festménnyé máris egy új szintre emeli a megélt pillanatot vagy az aktuális tárgyat, egy új látószöget nyit meg az emberek számára és levetkőzi köznapiságát. A világ gyorsulásával ellentétben én szeretném lelassítani az időt, és megragadni olyan pillanatokat amelyek számunkra már túl gyorsan elillannak. A fáradt, szürke magány az embert saját emlékei felidézéseire készteti, az én emlékeim felidézése néha egy-egy festményben valósul meg, egy napló mely rólam szól, de nem csak nekem.” – írja a művész magáról
Az eseményen fotó és filmfelvétel készül. Az eseményen való részvétel beleegyezését jelenti abba, hogy az eseményen készült felvételeken szerepelhet, és abba, hogy a Művelődési Ház ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából felhasználhatja.

Frissítés dátuma:
2023.05.16.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette